Roki Raketa
296
 
Zoran Malkoč

Roki Raketa

[proza] Biblioteka Online Razvedena, prepuna apsurda i mjestimice montipajtonovska, Malkočeva bajkovita priča iz naše današnjice i nedavne prošlosti crnohumorno i kritički secira brojne nam društvene, književne, političke i ine patologije. Na fonu radnje, koja povremeno ima tour de force karakteristike, niže se plejada likova koji utjelovljuju zastranjenja hrvatskog društva u posljednja dva desetljeća.
Bog neće pomoći
284
 
Marko Pogačar

Bog neće pomoći

[proza] Biblioteka Online Bog neće pomoći zbirka je priča izvanredne, prijeteće atmosfere, netaktilne i detaljistički lirske, koja se međutim na vrlo promišljen način referira na aktualnu društvenu stvarnost… To je ona poetika postapokalipse što motoriku sadašnjice dovodi u pitanje, karakteristična i za Pogačarevo vrlo vrijedno pjesničko stvaralaštvo.
Samosanacije
290
 
Suzana Matić

Samosanacije

[proza] Biblioteka Online Samosanacije Suzane Matić tako su jedna od onih “malih” knjiga koje proizlaze iz sitnica, detalja, svakodnevice filtrirane kroz vizuru suptilne i rafinirane promatračice i zapisivačice koja itekako zna kako najtananije osjećaje i najbolnija životna posrtanja prenijeti u mrežu teksta u koju se doista teško ne uloviti.
Jagna Pogačnik
Put do Indije
293
 
Edward Morgan Forster

Put do Indije

[proza] Biblioteka Online Iako je kritika roman proglasila Forsterovim remek-djelom, i kritičari i čitatelji ostali su šokirani time koliko je roman, po tada uvriježenom mišljenju, uvredljiv. Forster je naglašavao da mu je jedini cilj bio prikazati ljude sa svim kvalitetama i nedostacima, ljude čiji su karakteri definirani podrijetlom, religijom, prostorom i vremenom u kojem žive, određene sudbinama na koje ne uspijevaju utjecati ma koliko se trudili.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.