Plovna mjesta
252
 
Sanja Baković

Plovna mjesta

[poezija] Biblioteka Mali rakun Plovna mjesta prvijenac su Sanje Baković, Bračanke sa zagrebačkom adresom koja otok, more i Mediteran povezuje i stapa s vlastitim čitateljskim ljubavima i gotovo dnevničkim zapisima o sebi i bliskim ljudima. Kao što je to čest slučaj s prvim knjigama, čitajući ovu zbirku osjećamo da autoricu upoznajemo osobno, a prostore i riječi koje prostire pred nama osjećamo kao prisne i svoje.
Etika kruha i konja
255
 
Marija Dejanović

Etika kruha i konja

[poezija] Biblioteka Mali rakun Pjesnički prvijenac Marije Dejanović, nagrađen Goranom za mlade pjesnike 2018. godine, zbirka je pažljivo osmišljenog i provedenog koncepta, koja na sadržajnoj razini nudi rijetko viđenu izmjenu perspektiva između ljudskog i životinjskog iskustva, razotkrivajući nam oba kao fatalno bliska i nepremostivo udaljena. Ujedno je to zbirka jakog, ali suptilno provedenog, društveno-političkog angažmana.
Postelja od orahove sjene
253
 
Marinko Plazibat

Postelja od orahove sjene

[poezija] Biblioteka Mali rakun Unatoč pretjeranoj „mekoći“ Plazibatova lirskog govora, spomenutoj šifriranosti te manjim stilskim nedosljednostima [...] smatram kako je riječ o knjizi koja, uz infantilne Tadijanovićeve „poetske dukate“ i banalne komercijalne inačice obnovljenih bećaraca, pokušava otkriti i treću dimenziju Slavonije, tj. onu koju ona upravo živi.
Krešimir Bagić, Jutarnji list

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.