More i zaustavljene priče
315
 
Neva Lukić

More i zaustavljene priče

[proza] Biblioteka Mali rakun Zbirka More i zaustavljene priče Neve Lukić odmiče se od dominantnih poetičkih rješenja u domaćoj književnosti, izmještajući fokus s očekivane stvarnosti prema (meta)jeziku i kroz njega konstrukciji i psihoprofilaciji subjekata, otvarajući pitanja smisla pisanja i življenja. Priče su to reducirane fabule, ali bremenite značenjima.
Je suis Jednoruki
313
 
Maja Ručević

Je suis Jednoruki

[proza] Biblioteka Mali rakun Je suis Jednoruki Maje Ručević jedan je od najboljih proznih prvijenaca u domaćoj književnosti posljednjih godina, što su potvrdila i finala nekolicine književnih nagrada. Roman je to o talentiranom pijanistu, personifikaciji vremena u kojemu živimo, duha epohe; slojevit, psihološki dubok i stilski perfektan. Roman o nama.

Projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK] financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.

Besplatne elektroničke knjige Društva za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] pohranjene su u Hrvatskom arhivu weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu [NSK].

Povratak na vrh stranice

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.