Maja & Vuneni
335
 
Tihomir Dunđerović

Maja & Vuneni

[poezija] Biblioteka Online Maja & Vuneni Dunđerovićeva je druga zbirka stihova, koja zavodljivom mistifikacijom lirskoga intimizma nudi dojmljivu i nadasve uspjelu nadgradnju autorovoj poetici neotradicionalizma, poststvarnosnosti i popartizma zacrtanoj odličnom nastupnom zbirkom. Maja & Vuneni redefinira i rekreira ionako maglovitu granicu poetskog i proznog iskaza, ujedno ljubavnog i društvenog, emotivnog i (meta)jezičnog.
A onda je Božo krenuo ispočetka
333
 
Marina Vujčić

A onda je Božo krenuo ispočetka

[proza] Biblioteka Online Marina Vujčić, naime, majstorica je fabuliranja koja posve očito posjeduje ljubav prema tekstu koji gradi i brigu za budućeg čitatelja koji će osjetiti kako njezina empatija nije rezervirana samo za glavnog lika, već i njegove konzumente.
Jagna Pogačnik, Jutarnji list
Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske
324
 
Stanko Andrić

Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske

[proza] Biblioteka Online Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske zbirka je posvema raznorodnih tekstova u kojima autor, u skladu sa suvremenim mu poetičkim strujanjima, briše čvrste granice između povijesti i pripovijesti, pridajući na taj način upravo tekstu presudnu važnost u oblikovanju povijesnoga vremena.
Leo Rafolt, Anagram

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.