Plovna mjesta | Sanja Baković

OSJEĆAM TE KAO PRIJATELJA CESARE VALLEJO

 

osjećam te kao prijatelja Cesare Vallejo. pričinja mi se da preskačeš sa zgrade na zgradu iznad glavnoga trga, kroz megafon recitiraš svoje pjesme. ti si Crni i Bijeli glasnik u isto vrijeme Cesare, izdireš se umrite ljudi što prije, kada se to dogodi ionako nećete primijetiti. ne ulazite u pošte i banke, ne zapomažite za višim i boljim. pogledajte mene, u ovom kratkom životu toliko sam tražio, a sada sam i dalje na istome mjestu, blejim u vaše prošupljene nade s krovova zgrada.
Cesare Vallejo, osjećam te kao prijatelja. potreban si mi ovih dana u svim razrezima sjena, da pomogneš okititi bor, da pojedemo kobasice na minus dva pod grijalicom u centru. ti si bio mrtav Cesare i onda kada si navodno bio živ, u to sam sigurna. sada kada si otišao i izručio nam svojeg mračnog Boga, osjećam te kao prijatelja, tebe i tvoju skitalačku bol.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.