Clown | Milko Valent

14.

 

Grupna terapija

Mnoštvo boja pulsira u Clownovim slojevima. U jednom vremenskom odsječku bile su u njemu najprisutnije boje puti. Izvana, napolju, možda je to bilo ljetno vrijeme. Da, bilo je ljetno vrijeme. Vrijeme sparina.

Na putu odbacivanja, na putu od lucidne jezgre ili nepronične strave Clown je nemilosrdno ljuštio lažne slojeve, naplavine povijesnog vremena. Iako nije vjerovao u nju, on je slijedio svoju sudbinu. Sudbinu prijestupnika.

Vrijeme sparine. Dani ispunjeni erotikom. Žudnja i sluz. Čula. Misli, mašta… sve se sabire u želji za utapanjem u svijetu užitka, za gubljenjem vlastitog ja u ekstatičnom trenju bezumne materije… jer trenje noćnog orgazma svijeta odstranjuje samouvjerenost bića, smješta ga tamo gdje je svaka oholost nemoguća i gdje je biće ono što jest: bespredmetni užitak u trenju postojanja.

 

* * *

Poslije doručka lakši bolesnici odlazili su na jutarnju terapiju. U ovećoj dvorani odjelne biblioteke ponekad bi se našlo na okupu i deset grupa, a u svakoj grupi oko osam pacijenata. Sestra Martina bila je zadužena za grupu sastavljenu od sobe 36 i sobe 52. Za sobu Doménikosa Theotokópoulosa dobila je od Bijelog Šteneta dodatne instrukcije.

Atmosfera opuštenosti. Primarijus je bio obuzet “procesom bezbolne socijalizacije” i sve je činio da se taj proces zbiva “nekako prirodno, inicijativom samih pacijenata”. Posao voditelja grupa bio je jednostavan: dovesti i odvesti pacijente, a u međuvremenu, odnosno za vrijeme terapije, pomno promatrati sve što se događa i pamtiti. Sestra Martina nije se odlikovala dobrim pamćenjem i svaki je čas nešto bilježila u mali notes, što je posebno nerviralo Clowna.

Svatko je radio što je htio. Netko bi slikao, netko čitao, netko igrao šah, domino ili go, netko gledao jutarnji TV-program, a neki bi naprosto razgovarali. Jutarnja terapija imala je karakter dokoličarenja u grupi.

Soba 36 isticala se je primjernom marljivošću. Jevrem bi svake dvije minute nestrpljivo pitao sestru Martinu koliko je sati. Već od doručka osjećao bi strašnu glad, tako da mu je ručak izgledao beskrajno dalek, gotovo nemoguć. U vremenu između zapitkivanja maštao je o brdima hrane na kilometarski širokim tržnicama, o velikim cisternama mlijeka i čaja, o nogometnim stadionima čija je površina prekrivena toplim kolačima. Bambi je uvijek sjedio mirno na svom mjestu i razmišljao o najboljim trgovačkim potezima koje je u životu povukao. Jedina mrlja koja je mutila blaženstvo njegova samopoštovanja bila je onaj posao s nakitom za jelke; dao se je prevariti ravno za tri i pol hiljade velikih kuglica, a ušao je u business s pedeset posto učešća. Od tada se u porodici Bambija nitko nije usudio kititi božićno drvce, a on je postao komunist. Dakako, nastavio je posao, ali u mnogo manjem obimu, kako se i pristoji čovjeku koji se bori za poredak bez novca i kapitalističkog sistema življenja; nedugo zatim Bambi je obolio… Za vrijeme terapije ne bi mu se pomaknuo nijedan mišić na licu, tako da je sestra Martina mislila kako je on najzagonetniji čovjek na svijetu. Svoje mišljenje zapisala je u notes. I Cvjetko bi uvijek šutio. Ispred sebe bi stavio list papira držeći u ruci uvijek spremnu olovku. Tako bi ostao do ručka. Olovku nikad nije upotrijebio. Unatoč tome znao je da ide pravim putem. Ništa ga nije moglo zaustaviti i po tome je bio sličan Einsteinu.

Clown je također bio vrlo marljiv. Za jutarnje terapije trošio bi po jednu olovku i pola gumice za brisanje. Pisao je pisma nepoznatim ljudima; pisao je bilješke i usputne opaske o pojedinim svjetskim problemima; ispisivao je crtice, razmišljanja, burleske i svakojake opačine uopće. Primarijus je čitao sve. Za vrijeme zakazanih sastanaka Clown i on zaglibili bi često u dugotrajne razgovore o tekstu koji bi se posebno svidio znatiželjnom liječniku; tada je Bijelo Štene zaboravljao psihoterapeutske zadatke i prepuštao se Clownovoj maštovitoj rječitosti, neobuzdanoj inteligenciji i oštrobridnoj kritičnosti. Bile su to prave gozbe duha koje su moguće samo u duševnoj bolnici, odnosno tamo gdje je razgovor oslobođen običnih koristoljubivih namjera. Svaki puta nakon takva razgovora primarijus je čestitao sebi što je odabrao zvanje duševnog iscjelitelja koji iscjeljujući druge može pomoći i sebi samome.

 

* * *

Pišući te jutarnje terapijske tekstove Clown nikad nije pomislio da će zbog njih doživjeti neko javno priznanje. Ipak, to se dogodilo: ušao je u Antologiju umobolničke proze koju je s dopuštanjem primarijusa pripremio Veliki Prosvjetitelj Ljubičica, gospodin Viola da Gamba, animator kulture iz sobe 41, inače simpatičan čovjek srednjih godina koji je sam izmislio svoja dva nadimka. Antologija je šapirografirana u dvije stotine primjeraka i razgrabljena u četiri dana. Bio je to prvorazredni kulturni događaj u bolnici. Viola da Gamba odlikovan je Plaketom za širenje pismenosti koju mu je na svečanoj promociji uručio osobno Bijelo Štene, a Clown je javno pohvaljen kao čovjek čiji su tekstovi proglašeni najuspješnijim u Antologiji.

Začudio ga je uspjeh tih tekstova, jedne proze i jedne drame (Pismo djevojci Maci i Piknuti piknjicu pisaljkom po piknji), koji su bili napisani u vremenu sparine, erotike i sluzi; kao profesor književnosti smatrao je da ne samo da tekstovi pisani u takvim okolnostima ne mogu biti dobri, već i to da njegovi tekstovi unatoč neosporno bogate višeznačnosti nemaju potrebnu težinu univerzalnog, odnosno nečeg stvarno ljudski problematičnog dakle općeg, a što bi tek moglo obećati ili uputiti na zapaženiju kvalitetu. Iako je imao spisateljskih ambicija, Clown je svoje tekstove tada ocijenio tek kao puku vježbu; znao je da mora još mnogo raditi, a terapijski tekstovi bili su samo prvi korak. Ali Viola da Gamba i žiri zbog svojeg skromnog znanja očito su pogriješili. U tome nisu nikakav izuzetak, mislio je Clown; samo oko šest posto priznanja i nagrada dolazi u prave ruke.

Usprkos njegovim samokritičnim razmišljanjima, Clownova dva teksta pacijenti su čitali nadušak i po nekoliko puta; prepričavali su pojedine odlomke i pamtili neobične riječi; pozivali su ga na književne večeri u sobu 41; Viola da Gamba želio je postati njegov prijatelj i ljubavnik; Bijelo Štene pisao je o njegovom slučaju za časopis Current Psychiatric Therapies koristeći se, između ostalog, i njegovim tekstovima.

Clownova popularnost najmanje se dojmila njega; u njoj su više uživali Cvjetko, Jevrem i Bambi. I oni su s radošću čitali ta dva priloga, ovdje cjelovito prenesena iz Antologije umobolničke proze.

 

Prvi prilog

Boris Clown

PISMO DJEVOJCI MACI

Prenajdraža i mila Maco!

Dozvoli mi, o predraga, dozvoli mi! Dozvoli mi da Ti se javim s nekoliko retroaktivno-psihoreaktivnih rečenica u kojima ćeš zacijelo vidjeti virtualno gibanje moga srca (uz pismo šaljem Ti i kardiogram kako bi mogla kompletirati, odnosno usporediti opažanja dobivena metodom multiple viziblacije), vidjeti ga i shvatiti značaj revolucije naše ljubavi koja se odigrala pod izrazitim fizikalnim opterećenjem, a u najširoj sprezi sa Zakonom o braku i porodičnim odnosima te u užoj vezi s članom 13 spomenutog Zakona gdje, mila Macice, lijepo stoji sljedeće: BRAK mogu zaključiti dvije osobe različitog spola pred općinskim organom uprave nadležnim za vođenje matične knjige vjenčanih, na način određen ovim Zakonom. Eto, najšira moja, što ti je život! Ni sada, a mnogo je vremena prošlo, ne mogu se osloboditi citiranja; i onaj kratak period u kojem sam se bavio sportskom politikom ostavio je traga, te recidivi prošlosti naprosto naviru. Htjedoh reći, o Maco, ljubavna i prekrasna drhtalice, da nije važan brak koji se ne bez vraga rimuje s mrak, već je važna revolucija naše ljubavi. Stoga Te ja i ne smatram suprugom nego Te uvijek ćutim svojom djevojkom u sljubljenosti revolucionarnog hoda. O, Maco, Macice, smatram Te dakle sudrugaricom u ljubavnim anarho-grčevima, smatram te i ozbiljnim sudrugom na ultralijevoj poziciji permanentne revolucije, kako ju je već teoretski formulirao Trocki prije događaja iz 1905, a koja se indirektno u konkluziji naše upotrebne vrijednosti tiče dvospolnih svjetskih kretanja.

O, ljupka Maco, nemoj se ljutiti na mene! Ti dobro znaš da ja nisam talentiran za pisanje; ja sam najobičniji liječnik interdisciplinarne medicine s naglaskom na proučavanju psihoterapijskih tehnika, te ne mogu pisati tako kao što bi to sigurno bio u stanju neki makar i polutalentirani književnik. Ali što nas briga! Važno je da ja Tebe nosim u plućnim krilima i abdominalnom krateru mog skladišta. Ljubav između nas prikrit će traljavu sintaksu nepristupačne liječničke rečenice.

O Macice, pičice moja! Javljam ti se iz hospitalne situacije, ali ne više kao liječnik, već kao pacijent. Onda znaš kako mi je! Da, Maco moja prerijska, i dan- danas u našim bolnicama pacijent je najobičnija, najbanalnija jebena stranka, da prostiš. Ah, da si barem Ti ovdje!

Znaš li, jedina Maco, koliko sam patio misleći na Tebe onaj dan kad sam bio prekvalificiran na bolesničku postelju!?? A da si barem Ti bila uz mene i pružala mi utjehu svojim vibrirajućim i neodoljivim truplom punim zdravlja, svojim imunoadaptibilnim tijelom protiv paradoksalnih zaraza gonoreje i sifilisa; ah, da si barem Ti tu sa svojim ljubavnim emancipacijama! Ti, jedina i iscrpljujuća Maco, Ti znaš koliko mi je nedostajala Tvoja sluzna plazma i erotika opravdana svemogućim Avogardovim zakonima o zbližavanju muškarca i ljepote djevojke. Ipak, sve si spasila svojim infinitezimalnim pismima natopljenim iskonskim zovom vaginalne depresije i mirisom cjelokupnog ribljeg fonda i rijeka i mora. Uz pomoć Tvoju oslobodih se željeznih pandža intragrobalnog života, te odagnah sve sumnje na rub recususa našeg prijateljstva i reklamne ljubavi koja je završila gotovo bračnim determinizmom kroz trivijalnu događajnost svakodnevnih frustracija. Najednom sam tako sretan. Ipak, zar ne, draga Maculjo, MI SMO MI, to jest mi smo fiksirali emocije u zajedničkom fokusu naših krevetnih turbulencija, a još i sada vidim sočne rezultate drhtavih invokacija u spektru neinfektivnih ljubavnih podražaja; kao plamteće infernalne gvalje skakuću po sjećanju brzopotezna lizanja mekanih rektalnih oruba, koji spajanjem u crtu mogu anulirati svaki fekalni sadržaj. O, Maco, mi smo sjećanje na budućnost. Sjećaš li se naše želje transseksualne prirode koju smo transparentno i futuristički položili u devijantne oblike noćnih naprezanja? Joj, draga, prenajdraža Maco, i sada Te živo vidim na fotografskim ostacima neobuzdane manifestacije mladosti u kojoj je najzapaženiju ulogu igrala elefantijazična reljefnost Tvojeg torza u sferičnom pocupkivanju grudnih izbočina, takozvanih mliječnih visibaba. O, nevjerojatna Maco, Ti si kao kraljica, stojiš statutarno ponosna i skalpelom famoznog afrodizijačnog vrška činiš operativne zahvate na seksualnim predrasudama ovog stoljeća. Tvoja aktivnost nezaobilazan je prilog humanističkim težnjama čitavog progresivnog dijela čovječanstva koji latentno te konzekventno inzistira u meni. I zato, poštovana družice, hvala TI, hvala Ti što si mi svojim sveupotrebljivim poslovicama sine ira et studio vratila snagu, tako da moj potencijal više nije u pitanju. Zaista, moram reći: Ti si fantastičan komad.

Draga Maco, pišem Ti maksimalno otvorenih klijetki kao i uvijek. Naime brine me Tvoja čulna agresivnost izražena, doduše, epistolarno, ali s naglaskom na mogućoj i skoroj prezentnosti Tvog pozamašnog corpusa ovdje u bolnici. Strašim se. Znao sam i znam da je Tvoja ljubav produkt animiran ekstraktom genitalnih žlijezda, ali nisam znao da toliko, rekao bih predimenzionirano, obožavaš spermatogonije, odnosno moje bijele ejakulativne strelice, inače dokazni materijal moje ljubavne temperature spram Tebe iliti vjernosti. Čini mi se, a moram to reći maskulinski grubo i neposredno, da bi svaka tvoja vizita uvećala stupanj moje ionako seriozne dijagnoze koja u svakodnevnom govoru bolnice glasi: Psychoneurosis. Ti, o nevina dušo, znaš razlog za moju trenutnu nenaklonost Tvojoj mogućoj prisutnosti. Već pojava Tvog aerodinamičnog jumbo-trupla izazvala bi satirijazu, što će reći perzistentnu erekciju mojeg za užicima vrlo povodljivog penisa. Stoga je bolje i za mene i za njega (a bogami i za Tebe, jebežljiva Maco!) da zasad ne dolaziš. A što se tiče Tvog graviditeta koji bi se imao zbiti mojim, po mogućnosti fertilnim kontribucijama, i o kojem si bila sklona često nabaciti misao, dakle u tome Te moram razočarati jer nedavno obavljeni spermogram ne ostavlja nadu u mogućnost punog roditeljskog veselja izazvanog pulsiranjem fetusa u krvnoutrobnom strujanju. Spermogram ispostavlja dijagnostičku sudbinu Oligozoospermie II. stupnja, što znači da je pregled ejakulata volumena 3ml snimio 108 milijuna spermija u sljedećoj, zabrinjavajućoj, iako ne još sasvim tragičnoj formi: 31% mobilnih spermija i 69% imobilnih spermija. Kako vidiš, mnogo je izvjesnije da Tvoja jajašca u fluktuiranju ostanu nepogođena udarom spermine strijele, te se Tvoja želja za potomstvom ima svesti na razumnu mjeru od 30%. Naravno, ja Ti mogu preporučiti uspješnije rasplodne primjerke, ali Te upozoravam da bi u slučaju prihvaćanja usluga istih došao do izražaja moj paternalistički mentalitet romansko-slavenskog tipa i tako priveo kraju našu u svemu uzbudljivu vezu. Ali, nadam se, draga Maco, da Ti svoju želju spram potomstva nećeš pretpostaviti isto tako svojoj, a fundamentalnoj želji spram moje efikasne muskulature!

O, mila Maco, stvarno mi je žao što sam Ti ovdje morao podastrijeti nekoliko dilematskih fragmenata naše u osnovi vrlo problematske veze, ali bolje je i to nego lagati čovjeka s kojim si legalno općim konsenzusom vezan; s kojim si već u periodu adolescencije praktički stvarao pretpostavke za kasniji, svakojakim bogatstvima ispunjen, nostalgični fundus.

Sjećanja. Sjećanja. Neprispodobiva Maco, sjećaš li se koliko sam puta u snu plakao zbog Tvojih često kapitalnih skretanja na izvanbračnu trajektoriju u narodu nazvanim kurvanjem, i koliko je to intenziviralo moj proces individuacije koji će, ako tako nastaviš i ubuduće, svoje ispunjenje zaokružiti u formi ranog puberteta ili u krajnjoj konzekvenciji kroz sferu progresivnog seksualnog infantilizma, a na pregenitalnom stupnju analne ili faličke provenijencije, a koji je već iscrpno opisao Freud. Prestrašim se kad promislim kuda vode Tvoji labilni postupci, draga, ipak draga Maco. Zar ti uopće nije stalo da očuvaš ionako polurastresiti integritet moje ličnosti? Zar Ti nije stalo barem malo do mojeg Tvojim diverzijama načetog jastva? E, Maco moja, Maco…

Pišem Ti, između ostalog, i zbog toga što sam misleći o Tvojim vretenastim nogama u poluvretenastom stanju prospavao mnoge paradoksalno neprospavane noći, ali sam na kraju ipak bio nagrađen halucinantnom prikazbom Tvojih maratonski uzbibanih nogu u centru Newtonovih kolobara, a koju su prenijele večernje novine u milijunskoj nakladi kao fatamorganu dana. To me je malo osupnulo, ali je istovremeno pobudilo pa čak i starija sjećanja na platonsku fazu tada još ontološki nesigurne ljubavi. Ideje u sedmom nebu i zvjezdani zakon u nama, sjećaš se, doveli su nas do spoznaje Bernullijevih aksioma od kojih je najpoznatiji ovaj: od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. U sjećanje nadire i onaj Glubenttrotenov stih koji sam Ti, Macice moja, šapnuo na uho u ljubavnoj erupciji jedne polarne večeri naših prvih konzumacija: “O bože! Drž’-ne daj!”, kako glasi to čudo pjesničke inspiracije, taj domet lirske poezije, taj sukus praiskonskog ljubavnog zova. Iste te večeri, podatljiva Maco, iz susjednog stana u suterenu kod onog tipa, fanatika ozbiljne diskoteke, čuo se Ravelov ”Boléro’’; sjećaš li se, Maco, onih ponavljanja, rasta obujma i burnih intenziteta, onog upornog bubnja, i na kraju onog u svakoj koščici prisutnog orkestralnog crescenda koji je kruna sudbine postepenog ulaženja raznih instrumenata… Maco, Maco, Maco, i mi smo te zimogrozne večeri postigli tzv. muzički paralelizam; u fascinantnoj vrtnji svojom mladom, ali inventivnom zadnjicom, nepobitno glazbeno nadarenom, Ti si, poduzetna Maco, s nekoliko briljantnih završnih figura veneris izazvala, bolje reći izmamila, ejakulativni aplauz moje milijunske spermične publike, koja je frenetično pljeskala sumanuto se gurkajući prema toplom centru Tvoje velike koncertne dvorane da što prije stigne do mjesta intenzivnih čestitanja. Ah, tko sretniji od nas! Sjećaš li se, Maco drhtuljo, odmah sam se ponudio za tvojeg doživotnog korepetitora, kako bi Ti, o talentirana, pod mojim vodstvom mogla do savršenstva manifestnog virtuoziteta uvježbati ”Seksualni rondo u preludiranju”, zatim ”Koncert za violinu s titanskim gudalom” s posebnim teoretskim osvrtom na još nedostignutu komplementarnost takozvanog joj-efekta, tog kamena spoticanja svakog kompozitora, a koji bi se idealno imao oživotvoriti od duralnih i molarnih elemenata kao stoljećima žuđeni glazbeni amalgam, nešto kao kamen mudrac u alkemiji. Naravno, o moja Euterpo, zar Ti nisam rekao, sjećaš li se, glazbena boginjo, kako ćemo uvijek i dugo uvježbavati pizzicato, i u svakom zadnjem stavku vivace i presto; isto tako naročito sam apostrofirao herojske opkoračnice čime se neodoljivo bavio militantni Wagner u “Siegfriedu”; također sam rekao da nećemo zanemariti ni vokalnu obuku u kojoj bismo se posvetili treniranju Tvog furioznog alta pri svršavanju kompozicije u zadnjoj dionici, a ujedno sam predložio fakultativno njegovanje postkoitalne faze, koje bi se imalo očitovati u skandiranju efektne muzičke fraze “još-još-još!”. Da, da, mačkuljo moja, lijepo smo se provodili te polarne večeri. Još mi i danas u karlici zvoni onaj Tvoj tako prepoznatljiv i čudesan timbar glasa, onaj glissando orgazmičkog uzdaha koji je potresno pun užitka fijuknuo u našoj ljubavnoj erupciji kad sam dječački zapanjen promatrao svu grozu Tvog olujno-crnog kratera u punom pogonu moleći Svemogućeg da nikad ne zaustavi crveno mlazanje sluzne lave koja vabi, potiče i pospješuje presudnu inicijativu mojih fluidnih grcanja u finalnom aktu namjenske žurbe, a koja se čita kao svrsishodna jerbo je stimulirana rajskom slikom Tvojih superiornih oblina i zamamnim mirisima Tvog kompleksnog, a sveprisutnog iscjetka. O, Maco, taj je iscjedak alfa i omega svijeta; on je koncentrat neshvatljive nam prirode koji potkopava sve naše misaone konstrukcije i dignitet napora oko bavljenja filozofijom; on je ono što dovodi u očaj i najizvrsnije umove svih vremena i podneblja; on je izvor surovog agnosticizma, odnosno agregat besmisla; iscjedak je za mene, kao i za Kanta, ona suluda “stvar po sebi” koja se ipak puko fenomenološki pojavljuje, ali koja uvijek ostaje nepronična i s onu stranu svake spoznaje. Ako se dakle pičkin iscjedak, bogamu, otima našoj spoznaji, draga Maco, onda bi i za Kanta i za mene bilo bolje da se više ne bavimo filozofijom dakle i odnosno filozofijom iscjetka, već bi bilo daleko uputnije da se bavimo iscjetkom kao iscjetkom, to jest iscjetkom kao takvim iliti iscjetkom naprosto. Međutim, moram Ti i to reći, nikako ne mogu zamisliti Kanta kao Kanta kako se bavi iscjetkom kao iscjetkom… Zapravo, i mogu, ali mi se ta slika čini tako nevjerojatnom i pretencioznom da bih je najradije odagnao. Zamisli, Maco, molim Te, Kanta, tog koliko znamo aseksualnog egzemplara, zamisli ga kako se bavi pičkinim iscjetkom in concreto, recimo oralno ili manualno taktilno! Zamisli ga, Maco, kako nekoj djevojci iz mirnog Königsberga isto tako mirno proučava već mokro međunožje gdje se sakrio moralni zakon svijeta i zvjezdano nebo vlažne vaginalne ljepote s galaktičkom sumaglicom svih dvanaest kategorija! Eh, kovrčava moja, ali pustimo Kanta, agnosticizam, iscjedak kao filozofijski problem i tako dalje… Uskoro ističe jutarnja terapija, a ja Ti moram dovršiti pismo… I zato, inteligibilno senzibilna moja Maco, pustimo sve k vragu pak kažimo ignoramus et ignorabimus i posvetimo se sebi, našoj ljubavi i našoj već praktički provjerenoj korpuskularnoj teoriji svjetlosti gdje mi, po toj teoriji, predstavljamo dvije vragolaste korpuskule koje u sukcesivnim sudarima, a kroz užasno fantazmagorično i slikovito kreševo stvaraju svjetlost, svjetlo ljubavi, te se šire gledano može definicijom reći da je svjetlo posljedica i eksplikacija svih mogućih ljubavnih sudara u svemiru.

Ah, jedina moja autonomna ljubavi, draga Maco, mogao bih Ti još dugo i sadržajno pisati o svemu, na primjer o andaluzijskim psima i njihovim ogrlicama, o punkerima i njihovim pištoljima na vodu i alkohol, o zabrinjavajućem porastu nihilizma u nekim radnim organizacijama i tako dalje, ali ću se za danas zadovoljiti samo još jednom kratkom primjedbom pa možda, ako bude dobra konstelacija živaca, i kraćom opaskom o neobičnoj pojavi sve manjih pisama koja imam čast dobivati od Tvoje Preuzvišenosti, od Tvoje Sisate Plemenitosti, Elementarna Maco, a što je sigurno psina nekih Neuhvatljivih Cenzora.

Sve, sve ću Ti reći! Eto, baš hoću! Ti znaš, Maco, moje bizarne preokupacije u vezi s vjerničkim floskulama proljetnog pa i proljevnog tipa koje klerikalni pustopašnici realne politike razbacuju po cijelom neciviliziranom svijetu; Ti znaš, ali ja Ti ipak ponavljam: Maco, ja sam put, istina i život, i kad treba Tvoj patrolni čamac za slučaj ponovljenog općeg potopa koji će opet potegnuti staro pitanje biblijskih vremena teorijski elaborirano u studiji Mein Kampf, a praktički iskušavano uz logorsku vatru krematorija, inače centralnog bisera konclogor-arhitekture. Stoga prati me vjerno u ljubavnom grču! Ja sam stvarno uz Tebe, draga moja. Vjeran sam Ti i čekat ću Te makar i na svakoj Leydigovoj stanici našeg trnovitog puta koji nas nezaustavljivo vodi k najatraktivnijem centru propagandnog karaktera, a to je čuveni pons veneris, u biti vidikovac s kojeg se najbolje percipira ljubavno ždrijelo gdje se sabiru moja uvijek urgentna potraživanja. Ah, tko može, reci, Maco, tko može razumjeti moje aberantne konkavno-konveksne osjećaje koji su sve perverzniji od dana moje Prve pričesti kad sam vrlo neodgovorno pregrizao super-fini listić pšeničnog brašna, što će reći žrtveni listić ili hostiju, i tako izmasakrirao Tijelo Isusovo do neprepoznatljivosti, te bi takav i u rodnom Betlehemu i u rodnom Nazaretu dokazao svoj identitet teško ili nikako; usta su mi bila brašnasta ili, ako me baš hoćeš nategnuti za maštu, puna Njegove krvi. Od tada snašle su me mnoge kazne: pao sam razred; zaljubio se u Tebe, što zapravo – ako ćemo pravo – dokazuje moju perverziju; električna energija poskupjela je barem osam puta, što opasno uvijek iznova ugrožava moje financijsko stanje; neko reakcionarno đubre, zamisli, gotovo me je usmrtilo ciglom onog dalekog 10. V. 1968. u Rue Le Goff kad sam pilio drvo za barikadu… sve kazna do kazne, moja Maco. A tek moje misli! Tko može osim Tebe, kovrčava mačkice, tko može razumjeti moje misli koje su eksponencija kvadrata našeg ljubavnog erosa, a koje su već u embrionalnom stadiju gravitirale prema Tvojoj nježnoj himenalnoj membrani, djevičnjaku, najdražem suveniru moje mladosti. Sjećaš li se, kako sam ga upravo beskompromisnom vandalističkom kretnjom prema naprijed potpuno razvalio, a Ti si jauknula i rekla mi da ne budem tako jednostrano grub i destruktivan; međutim ja sam baš tada bio u patosu anarhističke faze, tako da za Tebe i nije bilo druge mogućnosti do da budeš oštro bakunjinski deflorirana, draga Maco. Ipak, sebi laskam da ništa drugo na svijetu nisi tada željela; znam da i sada čezneš za takvim full-kontaktima, znam da jedva čekaš moj globalni povratak u Tvoje vlažno i crveno interdisciplinarno gnijezdo, u Tvoje nezajažljivo sutra. Nemoj biti obeshrabrena, Maco-draguljarnice, jer ćemo i mi biti totalitarno sretni; znam, to će biti jedino u slučaju kad sjedinimo naša rekreativna tijela u kozmosu i kad pretočimo ljubavnu snagu u nove rezervoare neoklasičnih te sve poznatijih astronomskih fukanja: bit’ ću Adam, a Ti Eva, a osim bazične aktivnosti primopredaje užitka na uvijek jeftinim rasprodajama sezonskih orgazama jesti ćemo samo nuklearne kiseline i kretone i gledati pravo u Boga. Bit će to divan praživot, nešto poput prakršćanskog komunizma, i mi se nećemo pokoravati Listonovim zakonima elektromagnetskog područja arkade i vilice, pleksusa i brade, a Ti ćeš činiti sve što hoćeš bez obzira na frekvenciju i amplitudu mojeg njihala strave. Stoga, draga lizuljo, oslobodi se već sada kompleksa rezonancije i čekaj me štedro razmaknutih Heraklovih stupova! Uostalom, to sam ti već rekao onog neosporno alveolarnog trenutka kada je Tvoja prekrasna antropoidna glava počivala umiljato na bazalnim ganglijama mojih rutavih prstiju zanemarujući sukcesivnu jedinicu vremena u sekundi naše ljubavi, a koja se mjeri mikro-odjeljcima; no ipak, prostor iako termički labilan, grandiozno je aproksimirao naš dokraja ludički promiskuitet koji se najbolje manifestirao u mojoj izrazito penisnoj reakciji dakle penetrativnoj gesti klasičnog kliničkog postupka u usta, koji si Ti rado nazivala bronhoskopijom, dok sam ga ja prostosrdačnije nazivao otorinolaringološkim aspektom dijagnostike grkljana, sa specifičnim akcentom na istraživanju i liječenju laringitisa kao čest pojave kod osoba ženskog spola naklonjenih oralnoj praktikabilnosti u interesnoj sferi seksualne distribucije, koja uslijed mizerabilnih higijenskih i intelektualnih uvjeta kraja dvadesetog stoljeća iako po namjeri plemenita, ipak rezultira fatalnim besmislom najbanalnije prehlade. Ah, sjećanja, sjećanja, Maco vunene pičice… sjećanja na naša vehementna spolovila u grlu augusta, u suludom propnju koitalnih ideja u kolovozu… da, da… A onda je došao onaj utorak tog istog augusta… sjećaš li se… nismo više imali vremena za intimalije… stigle su represivne čizmice s Istoka… ti konfekcijski proizvodi uvijek iste mode… stigli su ruski takozvani bratski tenkovi… moram završiti pismo, Maco… sestra Martina se nešto meškolji… uskoro će kraj terapije… da… da… došli su bratski tenkovi i pucali na svoju čehoslovačku braću… otišao sam… nisu me pustili… htio sam poginuti u Pragu… nisu mi dali… oni su spašavali socijalizam i nisu se dali smetati… divan je august… naročito je bio divan te subote u Kremlju… htio sam Leonidu Brežnjevu… ali je bio zauzet… imao je preča posla… fiksali su Dubčeka, ali uzalud… bio je i ostao čovjek… da… da… i tu… u Kremlju… skupa sa zarobljenim čehoslovačkim rukovodstvom… te subote… dvadeset i četvrtog augusta… definitivno je bilo sahranjeno “praško proljeće”… definitivno je bio ugušen vlastiti put u socijalizam… to jest… s druge strane… socijalizam u Čehoslovačkoj bio je spašen… bio je spašen od sama sebe… i Staljin… da je to mogao vidjeti bio bi sretan… da, draga Maco, bio bi sretan da vidi kako bujaju njegove koncepcije… i kako se duh lenjinizma širi… naprosto čovjek ne bi vjerovao… širi Varšavskim paktom… ah, sjećanja, sjećanja, Maco moja… krasna je jesen dvadesetog stoljeća… zbog nje sam vjerojatno i završio u ludnici… duboko me se dojmilo njeno bolesno tuberkulozno žutilo… ali još ne padam… znaš onu anegdotu o luđacima koji su se igrali jeseni… svi su popadali sa stabla osim jednoga… e taj sam zapravo i ja… a nazivaju me tamnozeleni… jer sam svima rekao da sam zimzelen… Zimzelen od Smaragdnog Zimogroznog Mozga. Ah, sjećanja, Maco vragometna, sjećanja na Tvoje sentimentalne draži i na Tvoju simentalsku raskoš svakodnevno zrcale moju mastrubantnu angažiranost, a koja se neprekidno oplemenjuje pluralizmom mnemotehnika apsorbirajući devijantne ambivalencije intrapsihičke kolorature animalnog reljefa paraautohtonog seksualiteta funkcionalizirajuće disproporcije represivnog alter ega iluminantne persone, id est emfatičkog subjekta koronarne defekcije in continuo kolapsirajućeg fatuma orgazmičkog infarkta u samozadovoljavanju. Stoga pozdravljam Te, draga djevojko, misli na mene i zaboravi sfernu aberaciju ove nemile situacije razdvojenosti u kojoj se nalazimo. Sjećaj se uvijek naše epske ljubavi i radi dalje na kvadraturi naših analnih krugova koji su kroz vječnu olimpijsku vatru pokazali što znaju i što mogu u najtežoj disciplini: puštanju grahorastih vjetrova.

Mnogo Te i srdačno recepcionira
odlučni segment Tvog srca

dr. Ivan Skaner
(bivši šef biroa za projekte psihovaginalnih istraživanja)

 

Drugi prilog

Boris Clown

PIKNUTI PIKNJICU PISALJKOM PO PIKNJI
(plaidoyer po pički)
– psihodrama-

popularna paraspektakularna psihodrama
(propisano proširenje područja Prozaca)

PISAC: Pisac Publius, porijeklom plebejac, prekaljeni profugus, pažljivo prodixit (prekaljeni prognanik, pažljivo prorekao): problemsko pročitavanje psihodrame pomaže polučiti poneke probitačnosti. Pa počnimo!

POČETAK

PISAC (povikuje pokazujući pokretima prisutni Personal psihodrame): Poštovana publiko, pažljivo pogledajte PERSONAL! Predstavljam poimence. Prirodno, ponajprije predstavljam popularnog predstavljača, poznatog pisca psihodrame, pa potom preostale prisutnike. (Pisac prvo pokazuje prema Piscu.)

PISAC, protivnik pritiskivajuće politizirane psihijatrije.

PRIJAP, plodni proizvođač potomaka.

PUNKER, pripadnik promuzičkog punk pokreta.

PJESNIK, pastir pjesama; primjerak primarnog proletarijata planeta; pjevajuća patnja povijesti; predstavnik pauperâ.

PARKE, pluridimenzionalne potezače psina ponad pukog puka.

PENELOPA, priopćeno popularno: proslavljena, pametna, potajna panhelenska prostitutka; priopćeno privatno: pahuljasto pičkino pletivo poznatog poglavice putnika; pravovjerna pazilica pokućstva.

PSIHOTIK, pristalica pravog putovanja.

(Pisac putem prigodne pauze prikuplja polet prozračenih pluća.)

PISAC: Potom pristojno pozdravite POMOĆNI PERSONAL! Poimence predstavljam, pokazujem. (Pompozno pokazuje Pomoćni personal predstave.)

PACIJENTI, prvenstveno paranoici prosvijećene pameti; pasionirani poklonici postavljanja pitanja; pustahije paranoičnih proganjanja.

PUBLIKA, poludjeli psihijatri.

(Petosekundno privlačenje prisebnosti pa potom Pisac ponosno proizvođački, prilično prisebno, poneseno pročitava PROLOG.)

PROLOG

PISAC: Prirodnim pravom pisanja potaknut, pokušavam postići proboj psihodramski prestrukturiranim pretapanjem pledoajea po pički protiv papazjanije petrificirane psihijatrije, pseudopsihijatrije, pa poput pronalazača Pasteura pobijediti pseće posrance psihoterapijskih parametoda pošemerene, posve posrane psihijatre prisiljavajućih persuazija.

Postupkom prologa prethoditi psihodramskom presingu, ponajviše pridonosi pokazivanju promucavanja pijanih paradoksa psihijatrijskog pomanjkanja pametnijeg političkog pristupa psihotičnim personama, pa postojećem postavu prokazanog psihodroma, ponukan potrebom pronicanja, progovaram posvema protivno prisutnim prijestupom preko praga poznatih predrasuda.

Psihodrama Piknuti piknjicu pisaljkom po piknji priskrbljuje pažljivom prefrigancu pravilnog pristupa psihijatriji priželjkivani plod prvenstveno požudne provenijencije pirjanih paprenih podbradaka pljenidbe psihijatrijskih polukretenskih poskočica prema pacijentima. Podvlačim: pogledajte Pacijente!

Povodom predstojećeg prikazivanja pronicljivih problematiziranja, protivnički pozdravljam pakosne Pigmejce poludjele psihijatrije plebsom poštovane psihoanalize, prezadovoljan postignutim produktom polihistorijskog pristupa proučavanju pozitivističke psihologije/psihijatrije. Protivnički pozdravljajući politirane polutane predrasudne psihonauke, podložne politici potencijalno ponovne prijeratne pa poslijeratne panike, presretno poskakujući podvriskujem: pa, pa, pa…
padajte probisvijeti…
padajte prezreni pezdeci…
padajte pozitivisti…
pa, pa, pa, pa, pa…
Počašćen prostorom protiv Pigmejaca
pozdravljam
pa, pa, pa, pa, pa, pa…
Plenotitulozno poimence prisutan
profesor PIKNJAR PROTIVNIK
prezentnom prilikom prozvan
PARABELUM P. PARACELSIJUS

PISAC (pomalo pompozno pročitava poprilično provokativne prve primjedbe PRIZORA PRVOG povremeno pokazujući prstima):

PRIZOR PRVI

Pristala podrumska prostorija poznatih prijepodnevnih prikaza, pokusa, psihoterapijskih pregrupiranja; prebivalište pacijenata; prihvatilište profuranih patnika psihopatologije perverznog poretka, pozatvaranih pendrekom pohvaljene, priznate psihijatrije: prave prozaične peteljke političkog provođenja pučanstva patološkom patetikom pljeskavog prihvaćanja papirnato prozirnih primisli primozgovnih pizdarija, protototalitarističkih plitkosti.

Plastični, plavkasti, polubijeli proscenij proste proizvodnje. Prikupljena publika poludjelih psihijatara pravi potresni polukrug po parketu pozivajući predstavljače… Prenapučeni parket pišti pun pošandrcanih piskuta paranormalnih prisutnika. Pocupkujući podcikuju praskave pretenciozne prohtjeve.

PUBLIKA: Pa počnite predstavu, prokletnici! Prokleti prelijeni padavičari psihastenije, počinjite! Pizduni, paralizirani primitivci, počnite! Počnite predstavu priređenu protiv poštenih predstavnika prodržavne psihijatrije pune pogrešaka! Počinjite, paskvilanti!

PISAC (prijazno pažljivo produžuje priču pripremnog procesa pozornice): Proscenij prospe prijatne poetične pastele po prenadraženoj, preuzbuđenoj psiho-publici. Pozornicom poizdaleka prokulja portalima piskutanje Personala predstave. Prozračne palice palisandrovine, paličenjem posrebrenih praporaca proizvedu pobunjenički pjev, presto primadonski. Proscenijem prolazi psihodramski Pisac. Poput pape prostosrdačnim pokretima pričešćuje prkosno postavljenu polukružnu Publiku. Preljute posjetitelje prekriva plauzibilni psihoprašak, prihvatljivi prašak PRELUDIN. Posjetitelji prosvjeduju prilično popustljivo priželjkujući pušenje pravih prašaka, posebice Prozaca, pogotovo posvema perfektnog, prekrasnog, prelijepog Prozaca. Psiho-pisac pakosno ponestaje prikriven plaštem prašnih pahuljica. Polako pridolazi Psihotik palucajući pucketavim prstima. Publika psihotično polagano pretihne, poskrivečki puneći paradajzom poširoke pretince psihijatrijskih pantalona. Psihotik popnut preko postolja posred pozornice počinje poučnim pokličem, pucketajući palcem po prstu prisutnog posredovanja.

PSIHOTIK (preuzvišena poza): Palijativni prijatelji! Pledoaje po pički počinje paradoksalnom punkturom…

PUNKER (poput poludivlje polucrne pantere): …paralitičkog političkog pokreta prožetog punkerskim polutonovima…

PUBLIKA (Punkeru, Psihotiku): Prekinite, psi!

PACIJENTI: Pustite Psihotika!

PSIHOTIK (promućurno): Pohvaljujem Pacijente. Ponovimo početak… Palijativni prijatelji, placebo prisutnici! Pledoaje po pički počinje paradoksalnom punkturom punktuma piknute piknjice po piknji. Pikturalno pak promatranje počinjenog političkog progresa paleolitski pravilno povlađuje predstavnicima povrtlarske pasije politeje…

PUNKER prefrigano prekida Psihotika: Pokret Polisario pustinjski prkosi proganjanju pa preuzimanju prestupnika, prkosi pljačkanju prirodnih prisutnosti pustinje. Pored pomenutog pokretnog pokreta, pravi protudržavni pokreti pomažu pribavljanju pilula, pudera, praškova pa prskalica potrebnih pravim punkerima prilikom prakse priručnog pikanja pijanina, proizvodnje punkerskih poluobrazovanih polutonova…

PACIJENTI prenestrpljivo: Pst! Pst, Punkeru! Pusti Psihotika! Pristalica pravog putovanja po pički prelijepo priča.

PSIHOTIK (prihvaća pohvalu): Pusa Pacijentima! Pa… Pazite! Piknuti piknjicu pisaljkom po piknji prouzrokuje perverzne probleme prapočetnih piknjastih prapočetaka, ponovljenih prvoklasnom prokulicom parene piknjice paralelno piknjastom parabolom piknjinih produžetaka… Potom po Platonu postaje piknja prazna precizno-piknjičasta pjega, prozračna ponornica puna prijazne pedofilije postarijih profesora. Pedagogijski prateći platoničke proteine protoideja, postupno pronalazi poremećene prikaze paranoidnih pristaša prizemne penetracije pa prikazivanjem pokušaja postojeće piknute piknjice pisaljkom po piknji postiže primjeran predstavljački pun pogodak prisutnom predstavom.

PUBLIKA (posprdno): Pazi pizde! Pfuj! Pfuj! Pfuj! Plagira pronalazača Pavlova. Podržava prvorazrednu primjedbu Pascalovih Pensées povodom Platonove prozne piknjice Psihogeneza postanka punktirane psihe. Pfuj, pfuj, pfuj!

PSIHOTIK: Prestanite, paceri psihijatrije! Pogrešno procjenjujete pledoaje po pički…

PACIJENTI (poluglasno Psihotiku): Pst, pst, potiše, Psihotiče! Pokušaj potiho! Pusti pacere! Pusti praznoglave pederčiće! Protisni priču potiho!

PUNKER: Protisni priču poput pravih primordijalnih punkera punom parom punokrvno.

PSIHOTIK (Punkeru): Prekini, pocrnjeni pingvinu! (Pacijentima.) Pa protiskah poprilično, protisnuh pristojno, pravo primijetiste…

PACIJENTI: Pa ponovi!

PSIHOTIK: Ponoviti pričanje pledoajea predstavlja poraznu poteškoću prijenosniku priče povodom prevencije poludjele pičkice.

PACIJENTI: Pa pokušaj poradi poludjele Publike, publike počesto pobolijevajućih psihijatara!

PSIHOTIK: Pa pokušavam. Pokušavam prilično prilagodbeno. Pazite! (Psihotik psikajući potiho podiže prst.) Pazite! Ponirući precizno proslavljenim putem probodene piknjaste plazme pravilnom potrošnjom plantažnih piknjasto plavih plombi pičaka, plašim pločice prasetinaste periodizacije piknute pičice. Pisaljkom, penkalom, palivperom po puknutoj piknji popikavati, pače praviti poduzetne posunovraćene plitvičaste plikove pastoralnog ponosa pastirskih proizvoda panike puča, ponajčešće pribrano pabirčeći predsjednikove poznate poslovice poput papagajski-poltronaško planetarno poučenim prihvatiocima predsjednikove politike, prljavim patuljcima potisnute paradigme prostonarodne preduzimljivosti, preporučaju peljari prepotentne psihijatrije prije potopa…

PUBLIKA (praskajući pobješnjelo prema Psihotiku): Pfuj, pfuj, pfuj! Pretpotopna psihotična prikazo, piši propast predstave! Pozovi Pisca, prigodnu panglobalnu pijanduru! Pisac, prisiljen povicima Publike, primoran potrebom prispodobiti Psihotika, pojednostavljeno presložiće priču preistinitog pričalice pretrpanog psihozom.

PUNKER (prdi prodorno prema Publici, Psihotiku): Pasji prasinovi, poltroni, ponekad pobunjena pastvo! Potjerajte Psihotika, preuzvišenog paskvilanta! Psihotik pravi probleme, prelako, prelagano provodi pledoaje po pički. Pustite Punkera! (Prstom pokazuje prema Punkeru.) Punkeri, posve prirodno, pouzdano provode pledoaje po pički pritom pušeći pilule pune požara, proizvoljnih prosanjanih plamenova priča punih pridjeva političke pa potom promuzičke posttraumatične postmodernističke prošlosti.

PACIJENTI: Posve prihvaćamo Punkerove pobunjeničke prispodobe… praznimo politrenke plzenjskog piva, podgrijavamo peštanski paprikaš… Pa, Psihotiče, pošto prisutni psihijatri?

PSIHOTIK (potuljen postepeno popizdi pričajući): Ponuda postepeno pada. Pederska psihoanaliza pomalo posustaje poput polutrulog povrća poznog pijačnog petka. Punker poprilično pretjeruje palanački pripovijedajući pizdarije. Ponuda pouzdano pada.

PACIJENTI: Pobogu!

PSIHOTIK: Plac prazan praznuje.

PACIJENTI: Prečasni Pomazaniče, pa?

PSIHOTIK (pokušava prdnuti poput prazne puške po Publici praznolike pameti): Praznik pazarnog petka prognostički priseže: prerezati prgave prizemne planove polupismenih pripadnika psihotične psihijatrije!

PUBLIKA (prezrivo): Pfuj, pfuj, prijetvorna pristalico pravog putovanja! Poštedi Publiku ponovnih pledoajea, prometniče probušenih patlidžana!

PACIJENTI (Publici): Polizači prodržavnog prkna, poniknite puzavim pogledom posramljeni! Pokorno prestanite postojati!

PUBLIKA (Pacijentima): Pazi pedantne pedagoge!? Poklonite, pizdolisci, poklonite Patagoncima proknjiženu Pestalozzijevu pedagogiju!

PACIJENTI (Publici): Pfuj! Plaćenici, pfuj! Pigmejci, pfuj! Pigvinčići, pfuj! Paunovi, pfuj!

PUNKER: Pao pimpek psihijatrima! Pih, pih, pih! Pao poluotromboljeni pimpek psihijatrima… predivno… pao pimpek pijanim plaćenicima politeje… (Povikuje.) Pizde preispoljne, pomahnitali pederi, piceki prodavani po placu! Priželjkujete, prasci, pogladiti pa polizati pičku pa pritom pridržavati poljuljano polugrađansko poštenje.

PSIHOTIK: Po prvi put pinku podržavam prevrtljivog Punkera. (Publici, poludjelim psihijatrima.) Psihogamadi, plazite parketom! Poližite pod posranog pristupa Pacijentima, periferni pikavci psihijatrije!

PACIJENTI (Publici): Puritanci… padobranci… provodadžije…

PUNKER (potpuno popizdio, paljba prema Publici): Prznice… poklonici pisane pečenke… pretile pijavice… pingvini psiho-palanke… Pa, pa… pojebo pas publikom posvojenu pomajku! Pa posakrivajte prisvojne personalije, prasci paradoksalnih parafraza! Pajceki, posakrivajte potajne pretrule persone putem privatnosti. Poslovno, ponestanite pizdeki! Padajte, pička poticajno pregrizla posvojnu putenost pa…

PSIHOTIK: Pažnja, pažnja!

PACIJENTI/PUNKER (pitajuće poglede pružili Psihotiku): Psihotiče, pa Publika pubertetski prazni pantalone!?

PSIHOTIK: Pustite, poslovično pitanje pozorišnog paradajza. Pažnja, pažnja! Palidrvcem plamti prastari palimpsest. Ponovimo pozorno: presvucimo pristup psihijatriji! Pogledajte, pogledajte, poltroni padaju porebarke! Potpuno posvađani premjeravaju parket.

PUNKER: Potrbuške preneraženo pjevuše peckave poklike paranoično plazeći prema ponoru. Pojebimo, prijatelji, pojebimo punim pritiskom prokazani psihotični paralitični poredak Publike! Pojebimo, pojebimo prijatelji, pojebimo pušljive, priglupe, padajuće prastanovnike paranoičnih psihoza prodržavne poliklinike propalog polusvijeta!

PSIHOTIK: Pohitajmo, pouzdanici, pohitajmo prepunom parom prema pravoj punokrvnoj pobjedi! Pobijedimo prototipove pravih pastira psihijatrije!

PACIJENTI: Pa pohitajmo, Psihotiče! Praznovjerje ponekad pomalo prestaje… Praznovjerni papučari pokenjanih pantalona prevrću po prstima pocrvenjele paradajze…

PUBLIKA (pokušava parirati): Punker pojeo piknjičavi pekmez… Punker pojeo Psihotika… Pacijenti popizdili…

PISAC: Publika počinje pucati paradajzima. Porazni prizor po Publiku. Prvi paradajzi poletješe, padoše po pozornici, pogađaju Psihotika posvuda, pogotovo posred pupka, prepona, pimpeka. PRELUDIN poput peluda profinjeno preludira prostorijama prazneći peludne potencijale…

 

* * *

PISAC: Pada pokrpana prašnjava ponjava.

PROFANO PRIOPĆENJE

PISAC (Pisac pokazuje prema Piscu): Poput pravog pravcatog pisca, prijekom potrebom ponukan, pun pijanog poleta pantekstualnog patriotizma progovaram prigodno PROFANO PRIOPĆENJE prije potpunog poluđenja. Pažljivo poslušajte! (Pisac prebučno prokašljava prisutnu pauzu.) Potpisani Pisac, Pisac podastrijete, prilično pristojne psihodrame, poradi podužeg perzistentnog perioda pomanjkanja papirusa, pominjući pritom probleme pera, (Pokazuje pero.) pa probleme proklete paratehnologije, (Pokazuje prema plastičnom poslužitelju previrtualnih programa.) prežalio pa preskočio pet potpuno promišljenih prizora. Paranoično postojano, priželjkujući ponuđenom psihodramom posvemašnje priznanje posjetitelja, primoran primordijalnom potrebom preslatkog prestiža, posebno precizno posvetio pozornost preuzetnom PRIZORU POSLJEDNJEM pokazavši pritom pažnjom probrani perfekcionistički prkos prema pokudnim papirusnim pozicijama protkanih paralelnim paratehnološkim pizdarijama pa potom poslavši prema pički pomajke popularnom psovkom posvećenom penisu prevladane probleme. Pošteno prigotovivši preostalo, Pisac po postojanom planu pozitivnih propisa pletenja prizora, preslika planetarnih poslova, paketa, paktova, podsuknji… prijazno pozdravlja pravu publiku pristiglu poodasvuda. Punokrvnu, pažljivu, pohotljivu…

PISAC (pomno pedagoški pokazujući prema prsima): Pisac pročitava

PRIZOR POSLJEDNJI

PISAC (polako pročitava): Pozorišni pripravnik promućurno pripravlja pozornicu, Publika pase provokativne paslike Prvog prizora. Poslije polusatne pauze počinje prefrigani Posljednji prizor prožet Penelopinim picajzlama pri polufinalnom perfektuiranju psihodrame. Par prezauzetih pozorišnih protuha padavičavo podiže povisoko pokrpanu prašnjavu ponjavu.
Pomaljajuća planinska panorama, pokatkad pominjanog prehvaljenog polivalentnog PARNASA, pokreće Publiku prilično premorenu pucanjem paradajza po pozornici Prvog prizora. Poludjeli pekmezasti posjetitelji, pošandrcani psihijatri pa preostali privremenici, padobranci, promatraju povrtlarski prisno priređen planinski proplanak posut peronosporom. Pretjerano presenećeni postavljenim prizorom prizglobljenih pojavnosti, prenervozno pogledavaju pastoralni poredak panseksualne pozornice.
Psihotik, panično preopterećen provansalskim pregorenim poplunima, preventivno prispjelim pokrivačima protiv paradajzičnih pucnjeva prstenasto priopćive Publike, pozorno piša pokraj pisoara postavljenog postrance pozadi podijuma. (Pisac prokašljava putove ponestale pljuvačke pumpajući porozna pušačka pluća.) Psihotik piša pa piša. Pišalina potočićem pronalazi pokraćen put plavozelenim proplankom; proljetnim predigrama prepliće putanju. Prije pripomenuti podijum, proplanak pravovaljano posjeduje. Pored pretencioznom panama-presvlakom počašćenog podija posjedale polivalentne Parke predući pređu postojanja postanja, preštepanu prvobitnom paučinom prijesnog parapovijesnog praziluka. Predenjem plutokratski posijedjele Parke prosijavaju peludnu pošast pomoću pogubnih pitijskih pređica prastarog panhelenskog proročišta. Pokraj podijuma, poneseno prizorničkim prioritetima prohtjevom postavljača prizornosti, poletno proročište puši paru podzemnih pimplavih plinova prorokovanja pouzećem plinovodnog podteksta praktičnih pletkarenja pa prdeža po prazničnom pazaru panseksualnog psiho-planeta. (Pisac plaho podiže proročki prst, pročitava polaganije, pomnije, pikantnije.) Preko podija prebijelu podatljivost prelila prelijepa Penelopa, prostrvši podosta prezrele prisutnosti propisima propisno planirane pojavnosti, poženstvene playboyske povampirene predikacije punačkog, pretilog, prsatog, prebujnog, preobilnog. Polegla pa prilježno proučavajući pročitava pikantne pornografske psalme, premasnu prozu perzijskih pisaca pretparnasovskog perioda. Pogled panično plijeni pjenogumasta, prstodrpna pošumljena Penelopina pipa-prepelica. Penelopin pobriježni punačak pršut pod pitomim pupkom pjevucka proerotski pean. Podalje perverznog, provokativnog plavog podija poduzetni preprodavač psihedelika, prerano posijedjeli pa prijevremeno prezreli Punker, privržen porodici plus privredi, pronosi podnožjem Parnasa propagandni papir prilijepljen Plufitaxom. Poduzetnim papirom pretrčavaju presretna pismena priopćenja: PEYOTL POZITIVNO POSPJEŠUJE POŠTENU PRIVREDU PORODICE, POSPJEŠUJE PROBAVU PRODUHOVLJENOSTI! PROBAJTE, PROBAJTE PRERAĐENI PEYOTL! PROBAJTE PSIHEDELIKE! POMAŽU PAK PRIVESTI PURIFIKANTNA POBOJANA PETSTO POSTO PRAVA PAKLENA PRIVIĐENJA POJAČANOG, PRAVIJEG, PRAVCATOG, PRAVCATIJEG POSTOJANJA! PIRJANI PORILUK POJEDAJU PRASCI! PROSVIJEĆENI PRIPADNICI PUČANSTVA PRIGRLJUJU PSIHEDELIKE, POMOĆNU PRIRUČNU POMOĆ! PSILOCIBIN PULSIRA PROMETNE PROMINENTNE PROMJENE PERCEPCIJE! PUBLIKO, PUBLIKO, PUBLIKO PROMAŠENIH PSIHIJATARA, PROBAJ! PSILOCIBIN POJAČAVA PONOVNO PRONAĐENE POSVOJNE PRIDJEVE! POSTOJI PSIHEDELIČNI PREROGATIV PP! PP PRESKAČE PRIVIDNO POSTOJEĆE! POKUŠAJTE! PROBAJTE! PUKNITE PRIMOZGOVNU PRIPOMOĆ! PSIHEDELIČNI PRESLIKAČI PRESLIKAVAJU PRAVO POSTOJANJE, PUNOĆU POLIDIMENZIONALNIH PREUSKIH PROLAZA, PJEŠAČKI POŠIROKIH PIROMANSKIH PRIJELAZA, PŠENIČNIH POLIJEVANIH POLJA, POLJA PREDNOSNIH PREVLAŽNIH POVLASTICA, PRILJUBLJENIH PRELJUBLJENIH PRIVILEGIJA!

Pjesnik, pastir pastoralnih pjesama, proleterski prisnog profila, pobožno promatrajući Parnas prošetava proscenijem ponavljajući pjesmicu PJEŠČANE PLAŽE PIREJA. Proscenijski pješači, plužeći pukljavim perolakim produžecima poetske pismenosti plenarnog prihvata, poštapajući pjesmu povijesnim prirepcima prepotentnog prajezika puneći praizričaj povijesnim polemičkim propuhom…
Prijap, plodni proizvođač potomaka, prijapski plodonosno požuruje podiju. Podij pun prelijepe podivljale Penelope poželi prvoklasno primordijalno prakršćansko prcanje. Prvi prozbori Psihotik.

PSIHOTIK (pokunjeno, postiđeno pišajući): Pišam pomalo posramljeno pred posjetiteljima postojeće predstave. Pokunjeno, postiđeno pišam prigodno promišljajući postojeću planetu, pokatkad planet, ponekad pustinju, pobogu, ponekad presočnu prčionicu, pržionicu pičaka. Procjenjujem psihoneurozu pisanja panegirika pički poštujući pjesnički porod. Planiram poslije predstave pojebati princezu Pantovčaka, prekrasnu Patriciju… pa povrh Patricije proljetnu Pavlinu, posjetiteljicu produbljenih pećina, popularnog područja poviše prizorišta… Pristupačno pomenuh perverznu pustinju. Pišam, pišam poveselo proseravajući podložni podtekst… Pišam, pišam… Pustoš poučnog pikanja pisaljkom/penkalom po piknji, pričinja ponekom prevlažnom patriotu pičkice poveliku pustošnost, puneći prljavštinom pustopašne polucijske plahte, počinjajući pi-pi pri punoj punini paklenih punjenja pneumatskih pipokilotona pulmo-pluća plosnate pne… pne… pne… pne… pneumonije…

PISAC (pročitava primjedbu pisca): Psihotiku padne poncho-poplun. Promočeni pončo-poplun plivucka potočićem pišaline. Posramljeni, prividno prestrašeni Psihotik poiznutra proklinje psujući promaštani prerijski plac popisanih poljodjelaca Paragvaja.

PSIHOTIK (povikuje): Postati pristojni Paragvajac, pun pogodak!

PJESNIK (pjesnički prenervozno Psihotiku): Prepametni, prestarjeli Psihotiče! Prekineš, prevejanče, prekidaš poetu pri poslu pročitavajućeg ponavljanja Petnaestog pjevanja PJEŠČANIH PLAŽA PIREJA. Pazi, pripazi, prvoprizorni paradajzu! Prebjegni, pseto! Prvoredni portal prima ponedjeljkom. Prebjegni, pobjegni poput prestrašenog pekinezera, pobjegni pa prespavaj Posljednji prizor, preumorni pristalico pozorišta! Presnivaj posao! Praznuj, popularni prijatelju!

PSIHOTIK (polako pridiže popišani poplun): Prestani pizditi, preosjetljivi poeto! Posramljeno pogledaj potpuno popišani podebeli poplun, parafraziranu popudbinu prošlostoljetnog pozorišta! Postiđeno ponikni pogledom pa prihvati proteklu priznatu povijest! Priznaj, PLEDOAJE PO PIČKI prekinut psovanjem Publike pa…

PJESNIK: Pusti puke pretenzije! Potaknuti Pegazom pokažimo Publici perfektan pedalj poštenog prokrvljenog penisa! Posljednjim pak prizorom prikazujemo PLEDOAJE praktično proveden po ponajljepšoj pički Peloponeza.

PSIHOTIK: Pa, permisivno popuštam, podržavam progresivne projekte po postojećem planetu. Priznajem potrebnim prizemljiti pripadnike Publike, patrijarhe, potrebite pedere, pčelare, patricije, pazikuće, pepeljugaste pizdice, pljugaste podebele pousmine… pače, pacere, pedesetak papagajskih pahuljica, petsto potencijalnih pjesnika pa pjesnikinja…

PJESNIK: Pardon, palikućo! Pusti pjesnike pisati poeziju, pjesme, poeme, pjesmice, pjesmotvore! Pokušaj, prihvati, provizorni prijatelju, prihvati plodounosno prizemljenje. Publika potajno priželjkuje proćućivanje punomasnog prikazivanja prčenja.

PSIHOTIK: Psihotični, paralizirani, paralitični, poludjeli pekmezasti planet pribojavanja poštuje prizemnu podrumsku praksu prcanja. Praksa…

PJESNIK: Pst, Psihotiče! Počinjemo. Pregibaj pobrzo prostor pozornice! Prospavaj praksu! Počini pinku! Počivaj poput preumornog penzioniranog primozga! Presnivaj praksu! Posuši poplun pun perja pa pokrij paperjem premorena pledoajerska pleća.

PSIHOTIK: Pih, postaješ prenatrpan prigodnim propovijedima, pjesnička palmo, počasna poslanice pasatne poezije. Predlažem pristojno: pozaboravimo pizdarije, pomirimo posvojne persone… Pače, pozaboravimo partituru partikularnih petnaestosekundnih pomirenja. Predlažem, postanimo privremeni pajdaši prilikom praizvođenja PLEDOAJEA po prizemnoj pozornici psihijatrijskih preokupacija.

PJESNIK: Prihvaćam, postanimo privremeni prijatelji. Postanimo pajdaši, prebistra pristalice pravog putovanja, pristalico pedagoški poučnih psihodrama.

PSIHOTIK: Primljeno, postanimo privremeni prijatelji!

PJESNIK: Primirje potvrđeno, prepotentni putniče. Pa… Pa počnimo prigodni Pussy, Pussy Play, privremeni pobratime!

PSIHOTIK: Po počnimo! Pokažimo performans profinjenih procesa psihoterapijskog prizdravljanja prebolesne populacije.

PISAC: Publika, pomiješana premještanjem premještenih Pacijenata, prihvaća primirje Pjesnika pa Psihotika. Premirući puni požude pogledavanja Psihotik, Pjesnik, Publika pomirljivo podnose pričekivanje. Puni prigovora protiv paušalnog produženja počinjanja predstave, prilikom pripomenutog primirja potaknutog prepirkom, Pjesnik, Psihijatri, Pacijenti potoptaju. Prisutni posjetitelji prijeteći potražuju pozorišnu pravdu. Publika ponovno počinje pažljivo pucati paradajzima. Paradajzi poletno poletješe pogađajući popišani poplun pasiranom purpurnogrimiznom primjesom. Poneki promašuju. Psihotik priušti petama proatletički polukružni prebjeg preko pozornice. Potom ponovno, potpuno priseban, pravolinijski pravi put protrčavajući prema prethodnoj pozorničkoj poziciji.

PJESNIK: Pomalo poltronski predusretljivo pomno prizivam plitku pažnju prisutnih. Pažnja, pažnja, pažnja! Predragi publikum, ponabrijana publiko, pogledavanjem Posljednjeg prizora prisustvujete pozorišnom perforacijskom praksom pojašnjene psihodrame PLEDOAJE PO PIČKI. Preciznije: pribivate publiciranoj pokaznoj performativnoj penetraciji Princeze Penelope Prve putem prepotentnog pobjednika Peloponeskog prcačkog prvenstva, prezauzetog Princa Prijapa Prvog.

PISAC: Petosekundna pauza, pljesak Pjesniku.

PJESNIK: Povišenim piskom povikujem: plaudite, pljeskajte! Plaudite, prijatelji! Perceptivnim pljeskom poklonjeno povjerenje pametne prisustvujuće publike pali psihodramljenje. Pozorišni projekt PSIHOTERAPIJA PRAMCA, površno poznat pukom puku po podnaslovu PUNJENJE PENELOPE, poznat pače ponajbolje po podnaslovu PIKNUTI PIKNJICU PENKALOM PO PIKNJI, prisebno proučavajući postrenesansni period progresivnog prcanja preužarenih precrvenih papričica, produktivnim pothvatom, PLEDOAJEOM PO PIČKI – posebice pojačanim Posljednjim prizorom praktičnog prikazivanja pledoajea po pički – predmnijeva poput prethodećeg Plauta pozabaviti posvemašnjim podsmijehom prezahtjevnu prisutnu publiku perfektuiranim predstavljanjem pristupačnog priopćavanja psihoterapeutske poruke.

PISAC: Povelikom prostorijom poliježe prebučni permisivni pljesak pun prosijavanja pripregnute pošasti prosmijavanja.

PJESNIK (pritihuje prisutne): Počinjem pojati Petnaesto pjevanje PJEŠČANIH PLAŽA PIREJA. Pogurnut pramčanim paralelama ponajjače poezije, progovaram proklijalim patetičnim patosom promediteranske provenijencije. Pored planine plavičastog Parnasa, (Pokazuje prstom.) podnožjem prikladna proplanka pastoralizirana popijevka proteinski pršti, perkusionistički paluca preskupim plavim Pelikanom pripremljenu priču. Prijapov prijatelj Pjesnik, primijetite poželjnici predstave, požudno poželjno požudu pjeva: Pijte, prijaznici, pijte! Pijte pa proveselite poparloženu, pougljenu, pounutrenu patnju prikladne pernice prepune pomodnih penkala, potrošenih pisanjem psihodrame po Prijapu pa po Penelopi. Pjevam prolog pozorničke poslastice. Prijape, podbuhlim podebljim penisom prvo probuši prijateljevo prisno prsten-prkno. Prije Penelope povedi Patrokla prema plavkastom podmorju, pročačkaj prijateljsku pozadinu poznatog pedera. Priznajem, prigodna pošalica. Prostite, prijateljska publiko! Potom poduzetno prošuplji Penelopinu permanentno polumračnu punđu, pruži popaljivoj prepunašnoj pečurki povoljnu prvu pričest pa prema potrebi potražnje pričvrlji posljednju pomast pohotljivoj pecaljki pimpača, prezahtjevnoj polumasnoj pećnici, pa pikaj, prči, pili, prcaj, pikaj…

PISAC: Prisutni povikuju: Pikaj, prči, pili, prcaj, pikaj… Pikaj, prči, pili, prcaj, pikaj…

PRIJAP: Pjesniče, prijatelji, predragi podražavatelji Prijapove potencije, podržavatelji paklene Prijapove potencije, prijapski poduzetno priskakujem podijumu, perolako pramcem protrčavam prema Penelopi. (Penelopi.) Prilazim, Princezo. Proveselimo putenost, Praksitelovu paperjastu praksu pipanja!

PENELOPA: Priđi, priđi Prinče, pobjedniče prc-prvenstva! Pristupi pobliže, Prijape!

PRIJAP (poveselo): Pa… Pa prilazim, prijateljice. Prilazim primjerena pasmino, prilazim pun pripravnosti, pun pobjedničkog patosa, pun principa pobjede. Pristupam ponosno pipkajući prenapučen prorez pantalona.

PENELOPA (požudno pogledavajući Prijapa): Priđi! Pristupi postojano poput pošasti peronospore! Pogledaj pozorno, pomamno pripremam podijum, priređujem prijestolje projebavanja.

PRIJAP: Perfektno!

PENELOPA: Počuh, Prijape, prevruće prijapske priče pred Partenonom prije par pretoplih podneva. Prođoh pored paviljona prepunog prelijepih, probranih posrnulih pičkica, Propilejima prođoh pa pričuh povjerljivo pričuckanje prostitutki… Pohvaljuju Prijapove penisne prednosti promuklim prokurvanim piskutima… Pletu prigodne priče, pjevaju podobne pobjedničke pjesmice Prijapovu punomesnatom pendreku, patentiranoj permanentnoj potenciji…

PRIJAP (poslovno): Pusti, pusti Penelopo! Prosječna početna patricijska prcanja pa podigla prašinu povodom Peloponeskog prvenstva…

PENELOPA: Pa pronijela popularnost pobjednika.

PRIJAP (popustljivo, preskromno prikazuje poziciju): Pah, pojedi prokuhanu prokulicu pimpača! Pa poneke pretenciozne prostitutke protežiraju primitivne paternalističke Perzijance. Pričaju: perzijski prašinari pet puta poželjnije prcaju panhelenske pičke… Pusti, Penelopo, pusti patrijarhalne policijske priče prostitutkama podnapitim predalkoholnim pelinom, poslije prozvanim pregorkim pelinkovcem. Pusti priče prljavim, pokvarenim Periklovim priležnicama. Pokopajmo predrasude!

PENELOPA: Pokopajmo! Primakni Prijapa, Prijapčiću! Primakni pištolj povoljnog pčelara pčelici! Prepustimo prirodi poslove!

PRIJAP: Prepustimo. Pripustimo prirodu pravom paru!

PENELOPA: Pripustimo prirodu, pripustimo patronažnu polusestru prcanja! Pripustimo polusvijet primamljivih poslastica poodraslim primjercima prirode! Parnas plamti. Parnas proplamsava pjesničke pljeskavice, Pindarove prozne pjesmotvore. Pljušte podgrijani predgovori pjesničkim prvijencima. Presveti Pavao propagira peckave psalme, psaltirom pokrštava puk, predavangardnu poeziju, partenonske prostitutke… Presveti Pavao potom prezentira pjevane podoknice, preskupe preiskupljujuće pokore, patentira prve prave popovske propovijedi, prenagljeno pljucka po pornografskim poemama poznate panhelenske pjesnikinje… Podržava početničke proljetne pjesmice…

PJESNIK (preuzbuđeno): Pardon!

PRIJAP: Pst, pauperu! Pst, proleteru popularne poezije! Penelopa poznatim poetičkim postupcima prehranjuje pavijanska pjesnička poduzeća.

PENELOPA (požurujući pohotljivo): Pobjedniče prc-prvenstva, pusti prolupanog prosjaka, pusti popularnoj politici prisegnutog poganina! Priđi, Prijape, priđi… pripravljena peć prosto pizdi… priželjkuje probitačni pečat… Priđi pitonom pa pilotiraj potrbuške! Poškropi pitomi Penelopin pupak punomasnom pavlakom…

PRIJAP: Pa pričekaj, Penelopo… Polagano puštam pantalone pasti… padaju prema podu proplanka…

PENELOPA: Prijape!

PRIJAP: Pričekaj pristojno, prelijepa Penelopice, Penelopičice! Poslušaj ponajprije potpuno precizne podatke! Posluhni prozu prije poezije! Početkom podrhtavajućeg perioda prčhiona pritrči postariji poštar, prastari pismonoša, prenoseći pozamašnu planinu pisama. Primih puno preporučenih pisama pa po priloženom popisu primijetih povisoko predragocjeno prvo pismo Princeze Penelope Prve. Pokraj popisa poštovani preporučilac pripisaše: ”Polivalentna primadona polisa. Prvotno: priučena praktična porodilja. Potom: ponos ponajboljih, ponajsočnijih peloponeskih pičaka. Pretendira pičkulji pripustiti prcačke pobjednike Peloponeskog Prcačkog Prvenstva.” Pomislih: ”Prijape, pospremi prijeko potrebne putne potrepštine pa pohitaj Penelopi požudljivoj!”

PENELOPA (prenestrpljivo pužući podijem): Prijape, poduži period prenestrpljivo pužem podijem. Prijape, pobogu, pozaboravljaj pričice, podatke, patkice, pikule, pedere, pejsmejkere, pijune, pločice, ptičice, plikove, politirani pribor, perece, patike, pecivo, pleonazme, parafraze, palce, pedeset pisama… Pusti prave podatke! Počni pričati protuistine, postani poveliki Pinocchio… Pregladna Prijapova pimpeka povazdan pužem pustinjskim prostorima plaćajući penale poživinčenoj pizdurini… Pomogni, prijatelju… predragi prijazniče… Poslušaj povike prćastog pubisa… Prisluhni permanentne presretne povike prepametne pizdice… Počuj plačne prijetnje prevruće Penelopine pizdurine-pizdulje… Pomiluj pipicu pobjedničkom pažnjom podebelog pavijanskog patricija… Pritegni prijapski pedantno pomahnitalu pećinu! Preživjeh propalu pubertetsku prošlost pitomih pitomaca Peloponeza… Protagorinih puzavih pederčića… prenježnih pizdolizaca… pristojnih polaznika peripatetičkih puteljaka pune prisutnosti… parusije… Pomogni, Prijape pričljivi, prčljivi… Popuni prevjernu, pretoplu, pregrijanu pičkicu… Penetriraj prividnu pobunu poslušne plahe pussy… Pričvrlji poganu poslušnost prijetvornice… Preispitaj pičkin preporučeni pedigre… Prodrmaj posesivnu paranoju pičića…

PRIJAP: Penelopice, Penelopičice, Penelopičičice, pridržavaj pa poštuj pristojnu penelopičnost! Preboli pretenciozne profeminističke postulate pirejskih podlistaka! Pričekni… Pripremi pregusti parfimirani perzijaner, pomiluj patuljasti prevlažni penisić pod pekom, pomiluj pipu-pipicu prije pastirskog Prijapovog probijanja… Pripremam pravi probojni prifuk.

PISAC: Prijap pažljivo prekopava po putnim potrepštinama. Poslije pomne pretrage pronalazi prstohvat prezervativa premazanih prefinim puderom. Pažljivim pokretima prstiju postavlja preventivu po penisu.

PENELOPA: Primijeti, Prijape, Penelopicu pripadajuću Prijapu, primijeti prenestrpljivo pužuću pumu! Primijeti pa pobacaj proklete prezervative, prelijepi Prijape! Pocijepaj preglupe plastične penisne presvlake! Pokidaj primjerke prokapitalističke preventivne privrede! Potrgaj plastičnu pošast planeta! Poznati Penelopin pizduljak potrebuje pravi pritisak, pravu ponovljenu prvu pričest, pravi prebijeli pelud poludjelog probadača.

PRIJAP: Popuši polagano posljednju primjedbu! Ponajprije, prestani psovati! Potom prestani popovati Prijapu poštujući posvemašnju posvećenost pimpeku prilikom postavljanja prezervativa…

PENELOPA (prekida Prijapa): Prijape, preklinjem prestrašena, pobacaj prezervative… Prezirem prezervative poradi postojanja panike prijevremenog paradoksalnog padanja pimpača.

PARKE (potmulo): Prodrkavajući pičiće prepredeno predemo prstićima pređicu polivalentnih prevalentnih prizvuka požude pune potresa. (Povikuju.) Pripazi, Penelopo! Poništenje prisutnosti prezervativa porađa prijetnju. Predviđamo pobačaj. Pobačaj, pobačaj, pobačaj! Predviđamo pobačaj, prorokujemo poznati prekomplicirani pothvat predmodernih postupaka.

PENELOPA (prozbori plaho): Parke predviđaju pobačaj, Prijape. Pletaće poigljene probojnice plešu predviđeno probadanje predviđene prinove. Pazi, Prijape! Pripazi, ponajdraži prijatelju, prije poškropljenja povadi penis pa proračunato prebaci pjenušac postrance prema pupku. Pazi, Prijape, protivnim postupkom pajnkrti prihajajo!

PRIJAP: Priznajem, pizdarija.

PARKE: Pipaj pa pazi, pazi pa pipaj, Prijape! Pipaj prisnu pojebljivu pičku! Prisili penis pritisnuti prema pipici, pripusti pimpač pomoću prsta pokaznjaka pa palca! Proročki proričemo povoljan prifuk. Pipaj, Penelopo, pipaj priglupi penis, popipaj ponekad pametni penis protkan poezijom putujućih pokućaraca. Prilikom prcanja poluzaneseno pogledavaj prema povjetarcu! Ptice pojebnice, plave paunice, prelijeću presretne parove, parove pri prcanju.

PISAC: Prijap povadio pregoleme prinadležnosti po planetu poznate prijapovštine pa prilazi prevlažnoj Penelopi. Popizditis prevladava pašnjakom pozelenjelog proplanka pozorišnog podijuma. Penelopa prediše prešumno. Pomiluje pošumljeni park prozvan Paradiso. Proširuje prolaz pocrvenjelih pousmina piljeći put Prijapovog pištolja prezauzetog pompoznim pridizanjem, podizanjem.

PENELOPA (plaho, poluludo): Prijape, postepeno posrćem prema poluđenju. Prividno postiđena, poluprividno poniknem pred Prijapovim probojnim podebelim penisom prizahtijevajući probadajući prohod. Priđi, Prijape, potpuno prirodno priđi! Palača pospremljena, pranje posuđa pozavršeno, peglanje pogotovo. Priđi paprenim pustolovom prenapunjenim paljbom, prskaj pjenu postojanja ponovljeno pa pomnoženo perzistentnim punjenjima. Promućkaj piljevinu prethodnika prvonagrađenim podbuhlim penisom! Penisnim patrolama promrsi pičkotresom punačku punđu punđicu pregorene, preuspaljene pizdine pizdice! Pomrsi posvojne proračune pičkinih poslova! Proroštaj plamenu ponikvu! Proćuti prituljeni plamičak pizdosidrišta, pripaljen podivljalim podizanjem pimpoprobadača. Provijori paniku poblajhanih pramenova pičice! Porazbijaj Penelopine prijave, pritužbe porazbijaj! Pomogni, presnažni Prijape! Pomoćno pritrči, prezbiterijanski prijatelju potrebitih pičaka.

PRIJAP: Pilence, pilence, prostačka prestupnice, pusti protestantizam počivati pokraj plota povijesti. Prilazim paternalističkim poenima pravog prestupnika postojećeg poretka. Prijateljski prakticiram popularno poliženstvo. Prijateljski pristajem potrošiti pjenaste patrone pojebavajući pun pakung prikladnih pizdica, ponajboljih pičkica polisa, pogotovo Penelopinu proslavljenu pukotinu.

PISAC: Prčeći prćasti pubis, Penelopa potražuje Prijapove prenapete privilegije. Prošireno predišući pušta plinove potpunog predavanja. Puna patnje podugog, predugog pričekivanja, puna požudne pojebice Penelopa prdi, pizdi, požuruje. Potičući povećani Prijapov pimpač, pokušava prstima primiti, prigrabiti, prihvatiti pozamašnu prijapovsku prodornu prskalicu pa pounutriti poludjelom pičkom Prijapov pannacionalni panj. Preglasno pumpa plućima, pobožno pružajući pipke prema postojanom pimpeku.

PENELOPA: Priđi, pijevac, pljevac… Partizanski poljubi Penelopinu pijavicu, Penelopinog promočenog pauka… prepipaj patriotski preužarenu paučinu… preuzmi poslove parionice…poplijevi patkicu… pahuljičavu pčelicu… pohotljivu penisnu penjalicu… Pročitaj pjesmaricu pičkinih pjevova…

PISAC: Prijap, prepredeno prinoseći penis Penelopinoj pomodrjeloj, pričekivanjem pobjedničke plovidbe poplavljenoj pizdionici, priljubi pobjednika poizbliza prevlažnoj pljevi. Poput perfekcionista potanko profesorski pipka prhko preslatko pecivo. Pipka prokisnuti pečat počivališta podugačkih prilježnika poezije promjeravanja promješavanja.

PENELOPA: Podrhtavam, pobogu. Pročitaj pjesmaricu…

PRIJAP: Poruke pravilno prihvaćene. Pripremi paljenje!

PENELOPA: Pripremno poodavno. Počni, Prijape!

PRIJAP: Pa, prirodno… Pričekaj ponešto, počekaj, pričekaj polagani pristup predigre, poludjela penjačice! Proširi prostački područje preslatkog parka premnogih poslastica, proširi područje pogibeljnog požuđa! Porazmakni perfidno predgrađe ponora, prokleti prostor privremenih padova poslije pojebničke psihoze!

PENELOPA: Prestani previše pričati, pizdulinu! Poldrug Posljednjeg prizora parketiranim proplankom Parnasa proplakujem priželjkujući pojebnički poklič primakvalitetnog pofuka, priželjkujući prodiranje Prijapovog patricijskog paža. Prestani, Prijape, palamuditi profuranu prostitutku Penelopu! Prekini praksom paralitičnih pradjedova Parkinsonove provenijencije pa počni pastoralni pohod pretjerane, poželjne perforacije! Počini pothvat petogodišta! Posadi pšenicu, posadi potomke, predbračne piliće…

PRIJAP: Pazi, pazi, prerevna pičkice! Pa presuđuješ preozbiljno, prasico! Prilično prestrogo presuđuješ. (Pogled prema prisutnima.) Pomislite, predragi poželjnici, popizdila prijebljiva Penelopa. (Povikuje.) Prasnage, primordijalne prasnage, pritecite prijateljski Prijapu! Porazmisli, Penelopo! Ponesena prijekorom procurila pakost. Pa pokušaj, pah, pa pokušaj podnijeti prisutnu priču! Podnesi, pizdekaro, preobilje petogodišnjih prcačkih planova! Poslije Prijapovog permanentnog penetriranja preporučam potrošenoj Penelopi potražiti prijevremenu penziju. (Prijap poskokom poruši Penelopu poleđuške povikujući proste pridjeve.) Pati, psihotična pičko! Pa pati, prokurvana pizdo! Pati, pičkasta pičko! Pati, polovična, površna, prizemna, posesivna pičkice! Pokaraće Prijap priprostu prljavu pohotu Penelope. Pati, patricijska pekmezasta pičko! Prijap prca poput popaljenog prašumskog pavijana. Pati, pičko!

PENELOPA (poremećena požudom psihotično povikuje): Priželjkujem patološki patiti, pičko prijapska!

PISAC: Predivni Prijap poluskokom poput psihotičnog poskoka proburazi polutamnu paučinastu prepreku pa postavi pocrvenjeli, ponatečeni primjerak pimpeka posred Penelopinog pizdišta, posred pribježišta problematičnih panhelenskih pečalbara. Proburazi penisom pičku pa postavi prijesnu panjinu posred ponornice pa počne prečvrstim plugom prilježno porebarke preoravati Penelopinu prašumu, pošumljenu parcelu Penelopine pocrnjele paprati. Presretna Penelopa pobožno požudno prikliješti Prijapa protegnutim punašnim paocima, pa prstima, pa pritisne paničnom pčelicom pobjednika pri preduzimljivom posrtanju podijem. Prodirući putem provjerenih putešestvija prefriganih pecaroša, prdne Prijap poprskavši prežitkim proljevom Publiku psihotičnih psihijatara, publiku Pacijenata. Pobunjeni, prijetvorno posramljeni, požudni poklici Publike.

PUBLIKA: Pfuj! Pogledajte posranca! Pogledajte paranoika! Promotrite prljavog pacova! Promislite, prca posred pozornice!?!

PUNKER: Promahujem propagandnim papirom. (Promahuje.) Poludjele pirane, pročitajte pametan popis paklenih prašaka, pomahnitalih prasaka! Priglupe piroške, prečasnim pijetetom posvetite pažnju pristojnom preživljavanju porodice! Promijenite posve pogrešno ponašanje prema pravljenju potomaka! Postanite protivnici prebrzog predbračnog prcanja prokurvanom Prijapovom polugom!

PUBLIKA: Pih! Pametnjakoviću, pih, Publiku poučavaš prilagodljivom ponašanju, Publiku premazanu preiskusnim putrom! Pih, pih! Pih, prosječni poluglazbeni prigodni preprodavač pakosnih psihedelika, potukač paralelama prekrajanog planeta, prodavač protucanih prevladanih prašaka, posesivni posjednik prenaglašenog Prozaca… Pih, prijašnji planetarni pobunjenik postao postpunkerski prekonzervativni pater porodice…

PSIHOTIK: Polako, polako, prijatelji. Pustite potucanja, proganjanja, preganjanja! Posvetite pažnju postrevolucionarnom paganskom prcanju! Pozorno pratite Prijapovo probadanje Penelope! Pobrojite poene pohotljiva para. Promatranjem penetriranja podržite prirast prvoklasnih postmodernističkih potomaka! Porazite protuintelektualnu prodržavnu psihijatriju.

PARKE (poveselo prodrkavajući picice): Počesto pomilkimo pičiće pa prodrkavamo pice, picice, pičice, pročešljavamo pičkice, proričemo pohvalno prakršćansko prcanje. Predosjećamo provalu pohabane pičkine poezije. Podupiremo picine pohlepne prohtjeve.

PACIJENTI: Podržavamo pravu percepciju prcanja. Prijape, poslije princezine pičke pojebi prema potrebi Penelopino pazuho.

PUBLIKA: Prcanje po pozornici potrebno prohibicijom potpuno poništiti. Procjenjujemo: pametno potajno pojebavanje pristaje pokrajinskim pristojnim porodicama. Pokorno preporučamo pretoplo: prcajte po priglupim prigradskim prizemnicama, po podalekim predgrađima, po prenatrpanim predsobljima, po polusrušenim psihijatrijskim poliklinikama…

PUNKER: Posve postajem paf! Pfuj! Pfuj, prijetvorni popularni popušeni pizdeki prizemne psihijatrije. Ponajprije predlažem privredne probitke pa poslije poštivanje porodice pa potom – prilikom presvetih proštenja – preporučam pokoje prigodno palijativno prcanje. Predlažem, prilagodite primozak! Probajte pravu papicu! Proširite područje Prozaca! Probajte prefine praškove, pioniri pizdarluka!

PUBLIKA: Prijatelji, Punker pokvareno priča. Požurimo pokuditi Punkera pa pozvati predsjednika psihodramskog prizorišta!

PSIHOTIK: Pst, pst, pst! Pomolite pean! Prizdravite! Postanite prijatelji preporučene prezdrave prehrane! Postanite prvi privrženici profilaktičkog pojebavanja.

PARKE (prodrkavajući pičice): Predosjećamo provalu polaskane pičkine poezije. Proričemo provalu Prijapove prikladne pjene. Predviđamo personalno: poludjeće prstićima prenadrkane Parke pa poslije pokunjeno pisati poticajne pjesme po papiru.

PISAC: Postupno pretihnu preglasnosti poput preglasnog preglasavanja prodavačica po pariškom placu popodne poslije posla. Par punom parom potresa psihodramom predviđeno prijestolje prcanja. Publika, Pacijenti, Psihotik, Punker, Pjesnik pa polugole prenadražene Parke preusmjeravaju poglede. Prijap poput pravog pastuha prči poodavno prokurvanu Princezu Penelopu Prvu. Polegao po pičkinim paperjastim podočnjacima, propinje potentnim probijačem poročnu Penelopinu pičkastu prividnu pliticu, preciznije: poliglotsku ponornicu. Promočeni, promekšani poliandrijski poklopci pousmina prave “pljaf, pljaf – pljaf, pljaf”, pa Prijap planinarski pješački pentravo, policijski ponosno, porazmješta posunčanim podnebljem Peloponeza preplanule Penelopine plemenite pregibe, probadajući poletno privlačno prošireni pupoljak prijemljivog poduzetnog pičića, produbljujući proroštani prstenčić poodavno proparane pećnice. Prijap priteže prezrele polutke po poligonu prcanja prezirući post pothranjenih pomagača prividno prečistih, po pravdi pripomenuto prljavih proroka pastoralnog Petoknjižja, pronicljivog poljodjeljskog Pentagona, posnih prezbiterijanaca, pravovjernih protestanata… Priteže Prijap podrhtavajuće poželjne polukugle… Prepliće prisno prisutne poslastice prejahavanja, pocupkivanja, penetriranja, prebacivanja, prekobicavanja, preskakivanja posvuda po Penelopi. Publika, pozornički pobožno, prohuktalom paru počinje pružati prijazni podstrek. Poticaj pridodaju Pjesnik, Psihotik, Parke, Pacijenti… Punker ponešto plaho, ponešto posustalo. Prisutni pridružuju prizoru pregaralački postojeću prifukavajuću pragmatiku penetrativnog postupka. Prikladnim pomoćnim primjedbama pojačavaju pravilnu primjenu pojebničkog panhelenskog projekta.

PJESNIK (poveselo pogledavajući prisutne): Prišapnuću poletno počujno Penelopi: Prijo, prenapregni pišalo povisoko, poviše prema plavom plafonu poezije prcanja, priljubljivanja, postojanja!

PUBLIKA: Podstičemo Prijapa. (Prijapu.) Pritisni pa poprijeko promiješaj pokrupnu punokrvnu prdalicu-prdaljku!

PUNKER: Prezirem prisutan par. Prcanje preporučam provoditi podalje publike posred porodične pozornice.

PSIHOTIK: Pozor! Prijekorno prigovaram Punkeru: prestani profuravati prokonzervativnu politiku porodice! (Prijapu.) Požari plamte. Prebij pičkurinu pičkolovcem!

PACIJENTI: Pokušaj, Prijape, pokušaj poput povelike ptice potegnuti peljarski potezom po prorezu prividnog plićaka.

PARKE (prodrkavajući, prodrmavajući pipice): Počujte par poučnih primjedbi, prikladnih preporuka Penelopi. Pažljivo prebrojavaj prekobrojne Prijapove pogreške! Pristupačno prcaj Prijapov primozak prefriganim pokretima! Preporučamo podivljalu provalu pičkine poetike, preporučamo permanentno prcanje posvuda po poslovnim prostorijama planeta! Pravo poentirano, preporučamo prcanje posvuda po prirodi.

PJESNIK (prijazno Penelopi): Progutaj, prijazna Princezo, pjesmom poetskih populističkih produžetaka progutaj Prijapovog princa!

PUBLIKA: Provjeri, Prijape, procijeni pažljivo Penelopin pedigre! Provjeri prevažne podatke porijekla pasmine! Priprči pošumljeno pobrđe!

PACIJENTI: Prokuži, Penelopo, prokuži punu prezentaciju Prijapova pripojavanja!

PSIHOTIK: Prokljuvi pimpekov pritisak prema produženom porođajnom prolazu! Pokaži pedagogijsku proćućenost profesorice! Privržena promišljanju poslije pojeba preuzmi popust počinka pa pročitaj ponajvažnije primjerke Platonove proze! Prvo pročitaj poglavlje posvećeno prakršćanskom pojebavanju, poodavno prisutnom, prisutnom puno prije polihistorijskog prcanja.

PJESNIK: Prihvati, primi Prijapove privilegije!

PUNKER: Ponajviše prezirem politički podobne prljave pojebničke pajceke, prasce, prasice, pavijane. Protestiram, pizduni, pizdunice, perverzne pedale provanbračnog prcanja! Privreda pati poradi prekomjernog prcanja. Podižem propagandni papir (Podiže papir.) pa predlažem pojačano pušenje prašaka, pogotovo prekrasnog Prozaca, preparata protiv postindustrijskih prenapetosti popularne postmoderne.

PSIHOTIK: Prijape, prcaj polako poput pažljivih profesora pedagogije! Pozaboravi Punkerove prašnjave primitivne predrasude, pozaboravi parazitske predrasude pokondirenih posjednika plantaža pamuka, pšenice, prekrupe, papaje… Prcaj poliglotski porazbacano po Penelopi! Prcaj po parafrazi patničkog planeta!

PJESNIK: Prcaj poput Papuanaca poiskosa! Prekopiraj pjesmotvore preslatkih prethodnika! Posluži Penelopi preobilne porcije pjene!

PUBLIKA: Prcaj prculju! Pritegni potajnu panhelensku prostitutku! Prezri prelijene probisvijete pa prcaj poput pravog pobjednika!

PJESNIK: Prcaj pjesnički poletno! Prcaj poetski pretenciozno!

PUNKER: Prijape, ponovno pretjeruješ prcajući prostitutkinu pičkicu. Povrati prisutnost poretku poštene porodice! Pokupuj preostali prašak Psilocibin pa potom prozaični Prozac! Posluži privredu probitačnim proračunom, pedantno privrijeđenim prihodima! Ponajprije, plati politeji porez, potom plati prirez!

PACIJENTI: Prijape, pusti Punkera, previše priča prenevažne podatke. Položi pičku poleđuške pa prči poput pobješnjelih pasa!

PSIHOTIK: Promtno pripravno povrati popularnost prvih pravovjernih pješaka prekrasnog pico-petoboja, pravih prcača, posebice popova, patera, pastora, pedagoga, pedofila, pedantnih profesora, pijanih pjesnika, prolupanih prištavih poluintelektualaca…

PUBLIKA: Prijape, poslije prcanja priušti pojebnicima pošteno pečenu pisanu pečenku pri “Posljednjoj prilici”, popularnom pomodnom prihvatilištu profinjenih pijanaca.

PACIJENTI: Potom puno prespavajte. Prekosutra probajte parenu pšenicu pa prženu perad, primjerice patke, purane, piliće…

PARKE (poluglasno Penelopi): Pazi, Penelopo! Presvetom Petru pijevac proreče poraz poradi problematičnih prugastih pruga.

PUNKER: Penelopo, poslušaj pojebljive proročice Parke pa pazi! Pripazi, Penelopo, postoje posigurne predodžbe, posve plauzibilne: Prijap posjeduje pimpač popunjen prugastim povlakama psorijaze.

PJESNIK: Punker, prikladno potrošenoj poroznoj psihi Punkera, prejako pretjeruje…

PSIHOTIK (počinje prosvjedovati): Prosvjedujem poštenjem prosvjetara: Parke, pa Punker, prekrajaju povijest psorijaze. (Prema Punkeru, Parkama.) Priprosti polupismenjaci! (Pristojno prema Penelopi.) Penelopo, pozanemari poluobrazovane punjene paprike, punjene pande paradermatologije! Pfuj! Pfuj, plinoviti pilari pare! Potražite penziju, primirite prhku pamet, prgavci! Pogrešno prikazujete paradentozu, priglupi panjevi…

PISAC (povikuje): Pozornica proključala, pala prašina po proplanku prenatrpanom pojebavanjem Prijapa po Penelopi. Pognuto pocupkivanje preuzbuđenog Personala, Pomoćnog personala. Povikivanje. Preglasno podsticanje poduzetnički prisutnih performera. Požurivanje prizorničkog parenja, prcanju potpuno posvećenog para. Polagano približavanje putenom primirenju…

PUBLIKA (Punkeru pa podijumu): Pa, pa, Punkeru… pa, pa, pa… puli, puli… progresivna pljevo privatne privrede prolupanih poduzetnika pozornice… promuzičkog pokreta pljačkanja para putem pokradenih prašnjavih prastarih play-ploča pa preostalih prijenosnika polutonova… Pusti, Prijape, punkeraj! Poštosaj panhelensku piletinu poprečke!

PACIJENTI: Penelopo, posiši pojavljujuću pjenu pristiglu pounutrenjem Prijapovog pimpilimpića!

PJESNIK: Papreno potičem prcanjem poluđeni par. Prijape, prči poput paripa!

PSIHOTIK: Pokaži prijatnu profinjenost, Prijape! Poklopaj priljepčivu pubisnu prhut prihvaćenu polizivanjem! Pograbljaj pornografsku površinu pitoreskne puzavice! Poljubi pijavicu, perjanicu predestiniranih profuknjača. Prijape, pomno pojebi Penelopu poput poludivljeg pastuha! Pluži, Prijape, pluži providnu porno ponornicu!

PARKE (protrljavajući priručne pičiće): Protrljavamo priručne pičice, porođenjem paradoksalno prisutne pri ruci. Progovaramo Prijapu: Pluži picu ponornicu! Poravnaj pokretnu pljuckavu pijavicu! Pojebi, Prijape, pojebi pregipke pipke prokurvane pipulje!

PUNKER (preuzbuđeno): Prasac, prasica… prasac po prasici… prije pojeba potrebno popušiti praškove, pojačati poduzetničke probitke poimence prisutnog Punkera… pripremiti pozu poznog postojanja, priskrbiti poštenu penziju…

PJESNIK (pomoćnićki Penelopi): Pjevam prvu pomoć predražesnoj Penelopi. Poljuljaj, Penelopo, poljuljaj pa pošemeri plavetnilo Prijapovih protuprirodnih potreba prcanja poostraga po prknu.

PSIHOTIK: Protrljaj ponosni perčin pozadi Prijapovih pleća! Pritisni Prijapovu prejaku palicu, ponatečeni primjerak poludjele prirode!

PUBLIKA: Pohrskaj, Prijape, popaljivu pipljivu platformu pi-pi pokrovčića!

PACIJENTI: Pokidaj promptno primišljaj Penelopine prve pričesti!

PUNKER: Protestiram protiv pukog podužeg produženog pojebavanja. Ponavljam, prvo privreda pušenja psilocibina, pijenje Prozaca, prijaznog praška prokrijumčarenog pored propisanih priznanica, pa porodica, potom prekobračno prcanje prilikom prigodnih praznika posred podalekog prikrajka.

PJESNIK: Penelopo, plemenito podaj povremeno presvislo prkno Prijapu, prešutnom predsjedniku pravih prcatelja!

PSIHOTIK: Predaj pristup profesoru!

PJESNIK: Profesoru primijenjene protetike pičke, prkna, prebujnih prsa, pazuha…

PARKE: Pouzdano pritišćemo podnaduto punačko pobrežje pičica pa proklamiramo pristanak. Pristajemo! Pristajemo! Pokurči pičku preobrtanjem pa piči povrh pleća podložne pazilice pokućstva! Prinudi Penelopino prošireno pičkino poduzeće prozračnim pastirskim prcanjem potrbuške pootraga!

PJESNIK: Prihvaćam podastrijeti prijedlog, preporuku, proklamaciju. Po posvema poštenom priznanju pederastije Peloponeza, profinjenoj plemićkoj palici ponajbolje pristaje proguravanje pootraga.

PSIHOTIK: Podržavam pristupačnu povijesnu projekciju privremenog prijatelja Pjesnika.

PUNKER: Prosvjedujem protiv pederske podvarijante! Prvo prašak pa prasak… prvo Prozac, potom proza pogibeljna prcanja…

PSIHOTIK: Prestani, posvjedočeni prohibicionistu prokonzervativne politike protekle pogranične povijesti! Pojebavanje promatraš poželjno poradi proreakcionarnih potreba popanjakavanja, prisluškivanja, prijavljivanja, pritužbi, podvaljivanja, presretanja…

PUBLIKA: Pusti, Prijape, pojačana preganjanja postrance pozornice pa praskaj po polutkama poprilično prodrmane prde prdalice! Pravo pripomenu preobilna pjesnička pamet. (Prijekorno pogledavajući Punkera pa predočene persone poput primjerice Pacijenata.) Podrpanci, prgavci, prišipetlje, papani! Praskozorje primiče plimu punjenja piknute piknje pa promatranje punjenja pražnjenjem pogoršava potpuno prizdravljanje prisutnih psihijatara pa paranoika. Prikladno prijateljski predlažemo: Preventivno panično pođite ponizno putem provjerenih povjerenika priznate prenapredne psihijatrije paleolitika.

PACIJENTI: Pih, prepametni pijetlovi. Pomalo pretjerujete primoravajući pojebnički par prekompliciranim prijedlozima prave, pravim pravnim pravom priznate psihijatrije…

PISAC (pažljivo, postepeno pojačavajući priču): Prasak. Par pretjerano podivljalih pohotnika pao poput proštaca po podu proplanka pozornice. Podijum postao pokojno pretih, prividno pust, prazan. Priljubljeni požudom, prijebnici produžuju propanj. Prigotavljaju predatorski proboj. Promatrači pljeskajući plješćući proriču pogodak pun pjene. Prognoziraju preobilan pohod pjenaste plazme. Posustala Penelopa predosjeća pravično punjenje, pošteno prskanje pjenušavih pjenoskoka prijapovskih postojanih prijapizama. Polusvjesna propentava pizdarijice, pobočke Prijapu podarujući podjarujuće prigodne položaje pogodne produktivnim prepadima profilirane prakse prave pojebničke praske.

PENELOPA (paradoksalno promuckujući): Posrćem pijano podložno preširokim, poširokim prostranstvima… paah… piiih… puuh… prostranstvima pritajenih Prijapâ… pu… putevima… pan… panseksualnih… poliglota… para… paradoksnih preužarenih propuha privremene pičkine prisjećajnosti… paah… Prijape po… pošššševi Penelopinu proslavljenu pukotinu… prkosno pitijsko proročište… prepuni pa prenapuni ponor pic… pic… pičulje, popuni ponor pičkice prastarim puzavim priručnicima postizavanja primordijalnih prc-prc… poena… pažljivo probranim… pribranom podjelom pre… prečišćenih prečaca poželjnog presretanja… pp… pp… protjeraj pravećisevažnoga prijana… pa… pa prokrvari pipicu preljubnicu, prokrvari pokvareni pupoljak… popij pokal pitkih pičkinih proizvoda… puuh… pa… pa prepotentno proslavi prvo… pravo praiskonsko… prijestupničko probadanje… proletkultno praktično propinjanje paranormalnoga predivnoga… pre… prekrasnog prevažnog posvema poznatog paganskog poliženstva… paganskog… poganskog… promiskuiteta… pa… pogosti… pogosti poglavicu… putnika… premijernim… primjernim premijernim pahuljastim ponoćnim pletivom pravovjerne Penelope… popularne pazilice pokućstva… paah… poludjeh Prijapčino… pičuljak ponuđa… ponudi prednju plohu… pičuljak… Prijape… pičuljak piči perfektno… pičkica požudno protura Prijapu… puno, puno… puno prpošnih prekrasnih pi-pozdrava…

PISAC: Publika, Pacijenti, Pjesnik, Punker promahujući propagandnim papirima povikuju promidžbeno pjevno: “pljaf-pljaf, pljaf-pljaf, pljaf-pljaf”. Psihotik prividno promasturbantno polucijski proviruje prefrigano pametno po portalu. Parke pojačale prisustvovanje pa podigle poviše prečiste podsuknje pa prstićima ponosno pomno protrljavaju porumenjele plamene pičice, priručne praporčiće, poveselo pičkarajući prema pošemerenom prepletu Prijapa po Penelopi, požudno pogledavajući presretni plahoviti par pri punom poslu proizvođenja punomasnih poluproizvoda.

PENELOPA (prtljajući, promuckujući pri potpunoj pozaboravljenosti postojećeg):… preludij… ppp… preludiraj… prebiraj… pribiraj… pleti pobliže… po… postani pleonazam… Prijape… perući pičić… pro, pro… prošlog petka… Phethiona… pala-pala-poprdala… primijetih picajzle… paaa… počešah…

PRIJAP: Plijevi parazite, plačna preosjetljiva Penelopo! Pukni pokoji popularni pesticid po pipici!

PENELOPA: …ppp… Prijape, počisti, pročisti plijesan… plijesan pljoštica… potamani pekare… Prijapove perčine… pritajene ponovljene potrbušnice… prazne police… pomahnitale podstave… primiri plahe preuspaljene pičkice… posmicaj privezane police pune… porno… porno… pune prenaporne pornografije… proslijedi posrnule povampirene pikantne pi-propalitete… prepoznaj prebolnu porebricu… ppp… presijeci posljednje… po… pomazanje… politički proton pseudos… poujedinimo paskvilu… pala-pala-poprdala… promaši parloženje… paah… povedi pravednu parnicu… putem… putem parodije pravosuđa… ppp… protiv… ppprotiv pokvarene pseudo pičke… porodice… pokvarene pretrule porodice… Prijape… Prijapčiću… pimpiču… provedi pravomoćnu punomoćnu presudu protiv prigodnih patuljaka, protiv pogurenog Pinocchia… paah… pppaaaahpaaa…pppaaahhh….

PISAC: Polukrug prisutnih pociliknu. Pljesak pokrije prizor prigotavljanja podužeg povijesnog parenja popularnog para. Penelopina pulpa pravi preobilne popise postignutih prihoda. Procuri Prijapova plaha plazma. Poplavi prilaze, prednjicu, pozadinu, prohodne podrume punašne pice prepelice. Perfektnim pražnjenjem purpurni penis precizno procjeđuje prebrze patrolne poduzetnike potencijalne plodnosti, plodno pridonosi postotku prirasta polisa. Poslije pojeba Penelopa pospano potone prsno, prisno privijajući Prijapov poluotromboljeni pimpek-povisuljak. Penelopa prisniva ponavljanje pi-postupaka. Poduzetne persone Personala pa Pomoćnog personala počinju pjevati punim plućima pomno promatrajući posustali par pokraj podijuma postavljenog posred proplanka pripadnog planini Parnasu. Prisutnici promuklo pjevaju ponosnu pobunjeničku pjesmu PIKNI PIKNJICU PATROKLOM PO PIKNJI. Pjesma počinje poznatim prijedlogom Psihotika, postavljenim pri Prvoj Psihijatrijadi, Pariz, Panmayona Pobunjeničke. Prisutnici podrobno pjevaju perverznu prostudentsku pjesmu. Pjevaju:
Psihotici, Pacijenti, Psihijatri!
Predlažemo Presudu protiv priznate
Psihijatrije!
Poništiti!
Poništiti!
Poništiti!
Poludjela perverzna postupanja Prisile
Programiranog pritiska
Poltronske psihonauke
Podređene prigodnoj pizdunskoj politici
Poništiti!
Poništiti!

PISAC: Poneki prisutni pjevajući prilaze preumornom paru polagano praveći polukrug. Pjevaju pretužne prognaničke pjesme. Pjevanje postaje pjevnije, prisutnije, prozaičnije. Penelopa, Prijap, presamićeni prosanjavaju proteklo parenje. Polegli pored podijuma, pedijatrijski pročišćeno pajke poput privilegiranih pubertetlija. Preostali pjevaju, pjevaju. Pjevaju pobunu, pjesmu pobune. Petominutno pjevanje. Potom počinje poodasvuda prezirni podsmijeh posve praiskonski pokvarene, promašene, psihotično plutajuće planete, plivajućeg planeta punog poraznog poraza. Po pozornici padaju prokrijumčareni Punkerovi propagandni psihedelični papiri. Posvuda podsmijeh, polusmijeh promašene planete, posvuda podsmješljiva poruga profućkanog, poraženog, propalog, profukanog planeta.

pada pokrpana prašnjava ponjava
pada pjenasta pavlaka pamučnog platna
pada progoreni platneni pokrov
pada priznata, polupriznata psihijatrija

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.