Posudi mi smajl | Nora Verde

MAJČINSTVO

 

Svugdje o njemu nalazim svjedočanstva. U ženskim revijama poznate persone govore kako je je ono vrhunac našeg životnog poslanja koje je pred njima, kao iz kutije s oprugom, iskočilo tek onda kada se malo biće pojavilo zamrljano slinom i krvlju iz uterusa.

Postajem mizantropica. Svi su mi „off“. Dođe mi da usred razgovora zgrabim virtualni daljinac i stavim ih na „mute“. Tu i tamo neki „search“, pa održavanje pažnje i slavlje što se dogodio „tune in“.

Očekivana rezignacija mlade intelektualke na pragu 30-ih. Čangrizavost uzgajana od najranijih dana morala se isplatiti. Puno mračnjačkih bendova i literature. Tako sam strpljivo i predano u svoju psihu ugrađivala mazohističku spravicu, pa se sad čudom čudim što mu ne uspijevam napipat korijenje. Kopam rukama, u klečećoj pozi, u noktima mi blato, pratim liniju te stabljike koju u izvrnutom sustavu svojih vrijednosti smatram svetom biljkom. Uvjerena da je moj kovčeg crnjaka vredniji od Njihovog turiranja po glatkoj površini. Bahata nadutost, a sad u Isusovoj dobi tražim recept za životno zdravlje. Kako naivno…

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.