Posudi mi smajl | Nora Verde

SAČEKUŠA

 

Fotograf i ja sjedimo u rano jutro na stubama prljavog haustora i čekamo da iz zgrade prekoputa izmili Goran Ivanišević. Čuli su da se razvodi. Da ga lijepa žena vara s drugim. Obiteljskim prijateljem. Izlizani scenariji slavnih…

Šest je ujutro i krmeljava se vozim tramvajem, mislim si, jebi ga, bit će sve u redu, izgiljat će ludi tenisač sa svojim koferima negdje oko osam, devet, fotić će „puknut“ par slika iz prikrajka, ja ću upamtiti što je ovaj imao na sebi, koliko je kofera utovario i koje je marke auto. Izlazim iz tramvaja i ulazim u Dalmatinsku. Kad tamo već čuči Krešo na trotoaru s aparatom oko vrata! O.K., čuči čovjek. „Koji kurac radiš, Krešo?“ pitam ga. On se okreće i koncentrirano, ispod glasa govori: „Stani tu i gledaj hoće li neka mačka izaći iza onog auta.“ „Zašto, jebote?“ „Fotkam mačke, što ne kužiš?! Moram nešto radit dok čekam“, on će, k’o da je to najnormalniji način da čovjek utuče vrijeme na sačekuši.

Postoje Poznati, Slavni i Nedodirljivi. Primjeri?

Pa eto, poznata Tatjana Jurić, slavna Severina, a nedodirljiv Richard Gere. Američki pizdek koji je pompozno pun „no pictures“ fora stigao u našu „malu zemljicu za veliki umor“. Da bi nas urednici zajahali i dva mjeseca podbadali mamuzama da trčimo za njim po Žumberku, Sljemenu i kampiramo ispred njegove vile u Remetama. Glupi Amer je vegetarijanac i smrde mu ćevapi po Baščaršiji. Ide mi na kurac Richard. Jer ne zna izaći na tri minute sa seta, otpozirat nam i okrenut se na peti. Tako rade bjelosvjetske face od formata…

„Vegetarijanac je i tvoj ljubljeni Morrissey“, kaže mi Mala, na što ću ja njoj: „Nemoj mi sad spominjat Mozza, pas mater, znaš!“ O.K, nemam ništa protiv biljojeda, mnogi su mi frendovi u jednom trenu odgurnuli meso.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.