Posudi mi smajl | Nora Verde

OTKUD MI TAKVE LAJNE

 

Sve te kamikaza-sudbine koje nalazim slične svojoj negdje vani već postoje. U životima drugih koje srećem rijetko, a kada se to i dogodi, može se potrefit zabravljeno čulo prepoznavanja i ja za milimetar promašujem srodnu dušu – ljudova s istim ili sličnim ugradbenim aparatom za mazohizam i autodestrukciju s primjesama lirskog i sjete.

„Nisi jedinstvena, draga moja, ne zavaravaj se unikatnošću“, govorim si. Može mi se na prvi pogled činiti da sam cvjetić niknuo na spaljenoj makiji, ali samo par koraka dalje raste isto takvo bilje. Da onako „na prvu“ nije jasno otkuda takve lajne meni koja se nuždom krećem u svijetu kvazielite kojoj je domet odgristi svoj zalogaj medijskog kolača i žvakati ga i prežvakavati dok god mu se sasvim ne izgubi okus. Teško održavam ravnotežu između vlastitog diletantizma i slatkih plodova kreativnosti koji mi se s vremena na vrijeme nađu u njedrima.

Čitam ulomke Rio bara Ivane Sajko i kinjim se svesrdno si govoreći: „Vidiš li je, čuješ li ritam njenih misli?“ Pitam se od kakvog sam materijala građena i je li nam se negdje dodiruju frekvencije. Ona sigurno nema prhut i masne naslage na bedrima. Da se zaključiti po poleđini knjige. Sva je vižljasta i koštunjava. I disciplinirana, dragi moji! Kad sjedne za tastaturu, ne diže se svakih deset minuta, dok meni pred praznim word dokumentom misli lete neposlušno i divlje. Igraš fliper sa svojim mislima, poput živčanog kauboja sam kojem je netko pred šankom ispred nosa maznuo plavušu u zategnutim levisicama u kojima su bez greške spakirani njeni obli guzovi.

Okrećem stranice na kalendaru. Evo, već debla američkih cedrova prekrivena snijegom krase sliku u mjesecu prosincu. Moram se manit manitanja za ljubavlju. Ta precijenjena pizdarija uzela mi je već dovoljno dana života, iscijedila stotine litara suza, dok god se krčag boli nije ispraznio.

I večeras sam plakala zbog ljubavi dugo. Navučem se na tu porciju gnjeckavih osjećaja i cvilim k’o mali pas ako mi ih odjednom odluče uskratiti. Radije popij aspirin i bavi se nečim korisnim, draga moja.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.